Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

10 Milyar Parola Çalındı! Uzmanlardan Kritik Uyar

Türkiye, yaşanan siber saldırı

Türkiye, yaşanan siber saldırı ile çalkalanıyor. DarkWeb’de Türkiye’deki kullanıcıların e-devlet ve banka şifrelerinin satışa çıkmasıyla birlikte gerçek ortaya çıktı. 10 milyar parolanın çalındığını belirten saldırganların bu şifreleri satışa çıkarması ise dikkatlerden kaçmadı. Yaşanan bu olay sonrasında ise uzmanlardan uyarılar arka arkaya geldi.

“Şifrelerinizi Değiştirin”

10 milyar parolanın çalınması sonrasında e-devlet ve bankacılık şifrelerinin hemen değiştirilmesi istendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Siber Güvenlik Uzmanı Emrullah Akdemir “Buradaki veri sızıntısı doğrudan parola listesi dediğimiz, parolaları kırmak için kullanılan ‘wordlist’lerin yayınlanmasıdır. Kelimelerin, sayıların içinde bulunduğu herkesin kullanabileceği parolaların bulunduğu bir karakter listesidir. Lise içinde herkesin parolasının olması muhtemel. Örneğin siz bir oyun sitesinde parola kullanmışsınızdır, bu oyun sitesi hacklendikten sonra ifşa ediliyor.” dedi.

Benzer parolaların kullanılmasının büyük bir risk olduğunu da ifade eden Akdemir, şifrelerin ele geçirilmesiyle birlikte hesaplara erişimin büyük kolaylık olduğunu ve bu nedenle şifre değişikliğinin yapılması gerektiğini ifade etti.