Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2026 NATO Zirvesi Türkiye’de Yapılacak

2 gün boyunca Washington’da

2 gün boyunca Washington’da gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım sağladığı NATO Zirvesi tamamlandı. Zirvenin tamamlanmasının ardından bir bildirge yayımlandı. Bildirgede Türkiye’yi yakından ilgilendiren bir karara da yer verildi. Buna göre 2026 yılında NATO Zirvesi Türkiye’de yapılacak.

Ukrayna’ya Destek

Bildirgede dikkat çeken detaylardan birisi de Ukrayna oldu. Ukrayna’nın NATO üyeliği dahil olmak üzere tüm alanlarda destekleneceği belirtilirken 43,28 milyar dolar değerinde askeri yardımın da yapılacağı ifade edildi. Bildirgede bu konuyla ilgili “Ukrayna’nın kendi güvenlik düzenlemelerini seçme ve dış müdahale olmadan kendi geleceğine karar verme hakkını tam olarak destekliyoruz. Ukrayna’nın geleceği NATO’dadır. Ukrayna giderek daha fazla birlikte çalışabilir hale geldi ve İttifak ile siyasi açıdan bütünleşti.” denildi. Rusya cephesi hakkında ise uluslararası hukukun bariz bir şekilde ihlal edildiği ifade edildi.

  1. NATO Zirvesi’nin düzenlendiği ABD’de süreç sona erdi. 2025 yılında Hollanda’da 2026 yılında ise Türkiye’de yapılacak zirveler ile NATO Zirvesi ülke ülke devam edecek.