Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5G Akıllı Telefonlarda En Çok Kullanılan İşlemci Markası Değişti

İşlemci pazarında iki büyük

İşlemci pazarında iki büyük rakip MediaTek ile Qualcomm için yeni veriler yayınlandı. 5G akıllı telefon pazarına yönelik yapılan analizlerde MediaTek’in liderliği ele alması dikkatlerden kaçmadı. Qualcomm üzerindeki baskını arttırmaya devam eden şirket, yeni yatırımları ile sektör birinciliğine göz kırpıyor.

MediaTek ile Qualcomm Rekabetinde Yeni Perde

MediaTek ile Qualcomm arasındaki rekabete dair yeni rapor Omdia’dan geldi. Akıllı telefon sektöründeki 2024 yılının ilk çeyreğine yönelik yeni durumu ortaya koyan şirket, rekabette MediaTek’in öne geçtiğini açıkladı. Rapora göre 5G akıllı telefon pazarında yüzde 53 oranında büyüme yaşandı. Bu büyüme sonrasında 53 milyon birime ulaşan sektörde, MediaTek ile Qualcomm için de pazar büyüme yaşadı.

5G Akıllı Telefonlarda En Çok Kullanılan İşlemci Markası Değişti
5G Akıllı Telefonlarda En Çok Kullanılan İşlemci Markası İstatistiği

2024’ün ilk çeyreği itibariyle satışı yapan 5G modellerin yüzde 29,2’sinde MediaTek işlemciler yer aldı. MediaTek payını arttırması sonrasında ise Qualcomm’un payı ise yüzde 26,5 oranlarına geriledi. Aradaki bu farkın en temel sebebinin ise MediaTek işlemcili modellerin daha uygun fiyatlara satılması oldu.  Kullanıcıların ekonomik modelleri daha fazla tercih etmesi de MediaTek ile Qualcomm rekabetindeki durumun değişmesine neden oldu.