Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

7 – 11 Haziran Hava Durumu Açıklandı

Yoğun sıcakların yaşandığı bu

Yoğun sıcakların yaşandığı bu haftanın ardından havaların nasıl seyredeceği belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporu paylaşıldı. Tahminlerin ardından Prof. Dr. Orhan Şen X’te değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirmesinde sıcak hava dalgasına dikkat çeken uzman isim, vatandaşların sıcaklara karşı dikkatli olması gerektiğini de söyledi.

Sıcaklar Mevsim Normallerinin Üzerinde Olacak

Son rapora göre sıcaklar, mevsim normallerinin üzerinde olacak. 3 ile 10 derece artacak sıcaklıklar, sıcak havaların devam etmesiyle vatandaşları zorlayacak. 7 Haziran ile 11 Haziran arasında bu şekilde seyredecek hava sıcaklıklarının daha sonrasında mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları artacağı gibi bazı bölgelerde sıcaklıklarla beraber gelecek yağışlar su risklerini de arttırıyor. Bu duruma dikkat çeken Prof. Dr. Orhan Şen “Bugün cuma öğle saatlerinden itibaren İç Ege’nin doğusu ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli su baskını riski var. Yarın daha da kuvvetli. Sıcaklıklar hafta sonu değişmiyor 4-8 derece ortalamanın üzerinde devam edecek.” Dedi.

Sıcak Hava Dalgası Yaşanacak

Çarşamba itibariyle sıcak hava dalgasının yaşanacağını belirten Şen, sıcaklıklarda kıyı bölgeleri ve Güneydoğu illerinde aşırı sıcakların olacağını söyledi.   Sıcaklarda en riskli iller ise Balıkesir, Bursa, Bilecik, Artvin.