7-8-9-10 Ağustos Tarihlerinde Hesaplara Tanımlanacak! Beklenen Ödemeler Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ağustos ayı yaşlı ve engelli aylıklarını dün itibariyle ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarırken, aile destek paketi ödemelerinin sütesinin uzatılmasının ardından ağustos ayı ödeme tarihi de belli oldu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre 9 Ağustos tarihinde aile destek paketi ödemeleri verilecek. Söz konusu desteklere dair gelişmeleri yakından takip […]

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ağustos ayı yaşlı ve engelli aylıklarını dün itibariyle ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarırken, aile destek paketi ödemelerinin sütesinin uzatılmasının ardından ağustos ayı ödeme tarihi de belli oldu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre 9 Ağustos tarihinde aile destek paketi ödemeleri verilecek. Söz konusu desteklere dair gelişmeleri yakından takip edilirken, farklı kurumların ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, ağustos ayı KYK burs ve kredi ödemelerinin başlamasının ardından hangi tarihe kadar ödemelerin devam edeceği ve ilerleyen süreçlerde burs ve kredilere zam yapılıp yapılmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Ağustos 2024 KYK Burs ve Kredi Ödemeleri

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs ve kredi ödemeleri TC kimlik numarasının son rakamına göre öğrencilerin hesaplarına aktarılıyor. Bu çerçevede, ağustos ayında da burs ve kredi ödemeleri iletiliyor. Dün itibariyle söz konusu burs ödemeleri başlarken, TC kimlik numarasının son rakamına göre 2000 TL burs ve kredilerin verileceği tarihler şöyle:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Ayın 6’sı
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Ayın 10’u

Burslara Kredilere Zam Gelecek Mi?

10 Ağustos tarihine kadar 2000 TL tutarındaki burs ve kredi ödemelerinin yurt çapında üniversite öğrencilerinin hesaplarına aktarılması beklenirken, söz konusu burs ve kredi ödemelerinde artış olup olmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. KYK burs ve kredilerine zam yapılacağına ilişkin herhangi bir resmi açıklama gelmezken, önceki süreçlerdeki artış takvimi dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. Bu durumda, 2024 yılının son haftalarında 2025 yılı boyunca milyonlarca üniversite öğrencisine sağlanacak olan burs ve kredinin güncel tutarı ile ilgili kamuoyunun bilgilendirmesi bekleniyor. Gerçekleşecek artış neticesinde burs ve kredi ödemelerinin 2800 TL ile 3000 TL arasında bulunacağı düşünülüyor.

Exit mobile version