Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Reddedilen Vizelerden AB 130 Milyon Euro Kazandı

Avrupa Birliği ülkeleri, her

Avrupa Birliği ülkeleri, her yıl Schengen vizesi başvuruları alıyor. Bu başvurularda kesin sonuç bilinmediği gibi ücret gibi tüm işlemler eksiksiz bir şekilde yapılıyor. Schengen vizesi başvurularına yönelik yapılan son araştırmaya göre Avrupa Birliği ülkelerinin yıllık kazancı toplam 130 milyon dolara ulaşmış durumda. Yabancı bir araştırma şirketi tarafından yapılan bu araştırma hem vizeye yüksek bir ilginin olduğunu hem de buna bağlı olarak ciddi bir gelir elde edildiğini ortaya çıkardı.

Schengen Vizesi Başvuru Ücretleri İade Edilmiyor

Schengen vizesine başvuru yapan bir kişinin başvurusu reddedilse dahi ücreti iade edilmiyor. Şu anda 80 Euro olan bu ücret, 11 Haziran 2024 itibariyle 90 Euro olacak. Bu da daha fazla gelir elde edilmesini sağlayacak. Her yıl artış kaydeden gelirlerde 2022 yılında 105 milyon Euro, 2023’te ise 130 milyon Euro kazanıldı.

Reddedilen Vizelerden AB 130 Milyon Euro Kazandı
Reddedilen Vizelerden AB 130 Milyon Euro Kazandı

Gelirlerin yüzde 90’ı ise Afrika ve Asya ülkelerinden geldi. Ancak bu konuda dikkat çeken bir detay ise Afrika ülkelerinde yapılan başvuruların büyük bir bölümü reddediliyor. Yoksulluk, daha iyi yaşam standartları gibi gerekçeler ile Schengen vizesi başvuru yapan vatandaşlar, ret cevabı aldığı gibi bir de her yıl vize ücretini karşılamak zorunda kalıyor.  Araştırmada, “Vize retlerinden elde edilen geliri ‘ters havaleler’ olarak düşünebilirsiniz; yoksul ülkelerden varlıklı ülkelere akan paralar. Yardım veya göçten söz ederken hiç bu ücretlerden konuşmuyoruz, bunu değiştirmenin zamanı geldi” denilerek durum özetlenirken bazı önemli detaylara da değinildi.

Öyle ki başvuru yapan kişilerin bir kısmı düzensiz göçmenler. Vize sürelerini aşan bu göçmenler, Schengen vizesi ile burada kalmayı garantilemek istiyor.