Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yoshinori Moriwaki’den 7’lik Deprem Uyarısı

Yüksek inşaat mühendisi, mimar

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Türkiye’deki deprem hareketliliklerine yönelik yeni bir değerlendirme yaptı. Değerlendirmesinde şiddet ve yer bilgilerini de paylaşan uzman isim, bölgede tedirginlik yaşanmasına neden oldu.

Deprem Sempozyumunda Yoshinori Moriwaki’den Uyarı

Siirt’te yapılan deprem sempozyumuna katılan Yoshinori Moriwaki, burada Türkiye’ye yönelik değerlendirmeler yaptı. Moriwaki, Türkiye’deki Elazığ ve Kahramanmaraş ve Hatay bölgelerindeki hareketlilik sonrasında yeni kritik noktanın Kıbrıs olacağını söyledi. Açıklamasında Kıbrıs’ta 7 şiddetinde bir deprem olabileceğini söyleyen Moriwaki, “Kıbrıs’ta 7 civarında (büyüklüğünde) deprem olabilir. Kıbrıs bu konuda tehlikeli bölgelerden. Bu bölgenin birinci olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Yoshinori Moriwaki'nin deprem bölgesindeki fotoğrafı
Yoshinori Moriwaki

Açıklamasında Türkiye’deki depremin domino etkisi yarattığını söyleyen uzman isim, Türkiye’deki kritik noktaları da duyurdu. Buna göre Bingöl-Karlıova, Muş, Bitlis ve Ege bölgelerinde depremlerin beklendiğini duyurdu. Ege bölgesi için çok yüksek, şiddetli depremlerin yaşanmayacağını söyleyen uzman isim, kısa fay hatları nedeniyle küçük ve sık depremlerin devam edeceğini belirtti.

Marmara Bölgesi’ne Dikkat

Yoshinori Moriwaki’nin dikkat çektiği nokta ise Marmara Bölgesi. Etkin bir deprem bölgesi olan Marmara için riskleri sıralayan Yoshinori Moriwaki, bir fay kırıldığında 6,8 şiddetine ulaşılacağını birden fazla fayın kırılması halinde ise bu büyüklüğün 7’yi bulacağını söyledi. Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş bölgesinde ise kısa sürede yeni bir deprem bekleniyor.