Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari Ücret O Tarihte 23.000 TL Olabilir! Milyonların Yüzü Gülecek

Asgari ücret zammı ile

Asgari ücret zammı ile ilgili ağustos ayının ortalarına doğru yaklaşırken hesaplamalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, temmuz ayında emekli ve memur maaşlarının zamlanması, temmuz ayında olduğu gibi ağustos ayında da söz konusu maaşların belirli bir takvime göre milyonlarca emeklinin ve memurun hesabına aktarılması beklenirken, söz konusu maaş zamlarının yanı sıra asgari ücret zammı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Asgari ücretli çalışanlar asgari ücrette hangi tarihte artışa gidileceğini ve gerçekleşecek artış neticesinde asgari ücretin kaç TL olacağını merak ediyorlar. Asgari ücret zammı için resmi makamlar henüz oran telaffuz etmese de çeşitli iddialar gündeme geliyor. 

Asgari Ücret 2024 Zammı

Asgari ücret zammı ile ilgili geçtiğimiz haftalarda açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret tespit komisyonu toplantısının aralık ayında gerçekleşeceğini belirtmişti. Bu çerçevede, 2024 yılının son haftalarında asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren temsilcileri bir araya gelecekler. Gerçekleşecek olan toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücreti çalışanın alacağı maaş belirlenecek. Asgari ücretli çalışanlar da aralık ayında gerçekleşecek olan toplantılar neticesinden çıkacak kararı yakından takip edecekler. 

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Aralık ayında gerçekleşecek olan toplantılar neticesinde 2025 yılı öncesinde milyonlarca asgari ücretlinin maaşının netlik kazanması beklenirken, asgari ücretin kaç TL olacağı ile ilgili farklı oranlar üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Asgari ücret zammı için resmi makamlar oran telafuz etmese de önceki süreçte maaşlarda gerçekleşen artışlar ve enflasyon verileri baz alınarak çeşitli tahminler yürütülüyor. Yıl sonunda enflasyonun yüzde 40 civarında olacağına dair tahminler bulunduğu için asgari ücrette yüzde 30 ile 40 arasında artışa hayata geçebilir. Böylece 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaş 22.000 TL ile 24.000 TL aralığında yer alabilir. 2024 yılının son haftalarında yapılacak olan toplantılar neticesinde milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaşın 22.000 TL ile 24.000 TL aralığında olacağına dair tahminler bulunurken, söz konusu toplantılar neticesinde nihai tablonun belirlenmesi bekleniyor.