Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1-2-3 Çocuğu Olana PİYANGO Vurdu! Devlet Destek Parası Veriyor

Ağustos ayında da geçtiğimiz

Ağustos ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi dar gelirli hanelerde bulunan çocuklara destek olabilmek için çeşitli ödemeler gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, aile destek programının süresinin uzatılmasının ardından dün itibariyle 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek programı ödemeleri ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara sağlanırken, farklı destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önceki aylardaki ödeme takvimi dikkate alınarak ağustos ayı sosyal yardımları için tahminler yürütülürken, söz konusu desteklerin ne zaman sağlanacağının yanı sıra temmuz zammı sonrasında güncel tutarlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. 

SED Yardımı 2024 Ağustos Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ağustos ayında da sosyal ve ekonomik destek ödemesi kapsamında düşük gelirli hanelere ödemeler gerçekleştirecek. Bu kapsamda, sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde dar gelirli evlerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için ortalama 6360 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesi bekleniyor. SED yardımının tarihi ile ilgili henüz açıklama gelmese de geçtiğimiz aylardaki ödemeyi süreçleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 20 Ağustos dolaylarında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Ödemeler yapıldıkça da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. 

Aile Bakanlığı 2024 Ağustos Sosyal Yardımları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 20 Ağustos dolaylarında düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek için ortalama 6360 TL tutarındaki zamlı sosyal ve ekonomik destek ödemesini sağlaması beklenirken, söz konusu desteğin yanı sıra ağustos ayındaki farklı ödemeler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri, aile destek paketi yardımları bu hafta itibarıyla ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletildi. Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre gerçekleşen hesaplama neticesinde 9077 TL seviyesindeki evde bakım maaşının da önümüzdeki hafta sağlanması bekleniyor. Bu durumda, yüzbinlerce hak sahibine 15 Ağustos civarında 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşı iletilebilir.