Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekrem İmamoğlu AK Parti’den Bile Oy Alarak Kazandı

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçimlerinde oldukça dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Oy sayımı sonrasında ortaya çıkan tabloda, Ekrem İmamoğlu’nun aldığı oy kendi tabanından daha fazla oldu.

TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Oldu

Başkanlık seçimlerinde il ve nüfusu 100 bin üzerinde olan ilçe belediye başkanları delege olarak oy kullandı. Seçilen delegelerle birlikte TBB seçimlerinde toplam 868 oy verildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti’nin adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yarıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu
Ekrem İmamoğlu

Oyların sayılması sonrasında 515 oy alan Ekrem İmamoğlu’nun oy sayısı dikkat çekti. Zira CHP’nin 448 delegesi bulunuyordu. Diğer partili üyelerden 67 oy almayı başaran Ekrem İmamoğlu, 250 oy alan Metin Genç’e büyük fark attı. 67 oy veren üyeler arasında İYHİ Parti, Dem Parti ve Yeniden Refah Partisi delegeleri de yer alıyor. Sonuçlarla ilgili ilk değerlendirme CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’ten geldi. Zeybek’in sözleri siyasette gündem yarattı. Başkan Yardımcısı “Ondan fazla AK Parti belediye başkanının İmamoğlu’na oy verdiğini görüyoruz. Aradaki oy farkı iktidarı da şaşırttı” dedi.