Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apple Katlanabilir Telefon Pazarını Kaçırdı

Samsung, Huawei gibi pek

Samsung, Huawei gibi pek çok şirket katlanabilir telefon pazarında yer aldı. Yıllardan beri farklı modeller ile kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaran şirketlere karşın Apple bir hamle yapmadı. Ancak katlanabilir akıllı telefon satışlarıyla rekorlar kıran rakipleri karşısında büyük bir fırsat kaçırdığı düşünülen Apple, 2024 yılında zirveye ulaşacak satışlardan 0 pay alacak.

Huawei ve Samsung Sektör Liderliğini Hedefliyor

Şu anda sektörde Huawei ve Samsung en iddialı iki marka olarak yer alıyor. Katlanabilir ekran satışlarının yüksek oranda artış göstermesi sonrasında pazar çoğu marka için daha cazip hale geldi. Şu anda sektörde lider marka Huawei. 2024’ün ilk çeyreği itibariyle pazarın yüzde 55’lik bölümünü almayı başaran Huawei, katlanabilir akıllı telefonlarıyla da memnuniyet yarattı. Pocket 2 ve Mate X5 gibi modellerle pazarda yer alan şirkete karşı Samsung ise Galaxy Z Fold6 ve Galaxy Z Flip6 ile yanıt verecek. Samsung ikinci çeyrekte satışa sunacağı bu modellerde 9.25 milyon ile rekor bir satış hedefliyor. Samsung’un hedeflerine ulaşması halinde ise iki şirket arasındaki dengeler tamamen değişecek.

3 adet katlanabilir akıllı telefon modeli
Apple Katlanabilir Telefon Pazarını Kaçırdı

2024’te büyük bir patlamanın beklendiği katlanabilir modellerde Honor gibi markalar da yüzde 10 gibi paylara ulaşabilir. Böylesine hareketli bir pazarda Apple’ın yer almaması ise teknoloji dünyasının ana gündemlerinden birisi oldu. Şirketin katlanabilir iPhone modeli ile ciddi satış rakamlarına ulaşma potansiyeli bulunuyor. Bu konuda net bir açıklama yapmayan Apple’ın nasıl bir planı olduğu ise önümüzdeki dönemlerde görülecek.