Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya Güneşi Görmese de Güneş Enerjisinde Rekor Kırdı

Güneş süresi çok az

Güneş süresi çok az olan Almanya buna rağmen güneş enerjisinden en çok yararlanan ülkelerden birisi konumunda. Yapılan son güncellemelerde 2024 itibariyle ülkenin rekor kırdığı belirtildi. Almanya güneş enerjisinden elde ettiği enerji ile önemli bir gelişme kaydetti.

2024’teki Güneş Enerjisi Yatırımları Dikkat Çekti

Uzun yıllardan beri güneş enerjisine yatırım yapan ülke, 2024’te de bu yatırımlarına devam etti. Güneşten elde edilen enerji kapasitesini yükseltmeyi başaran Almanya, 2024 yılı bitmeden önemli bir rekora imza attı.  2024’ün ilk çeyrek sonuçlarına göre elektrik üretiminin yüzde 58,4’ü yenilebilir kaynaklardan elde edildi. Ülkede elektrik üretimi yapan sistemlerin yarıdan fazlası artık yenilebilir enerji kaynağı olarak güneşten sağlanıyor.

3 aylık periyotta yenilebilir enerji kaynaklarından 121,5 milyar kilovat saat elektrik üretimi yapan Almanya, bir önceki yıla göre bu alanda yüzde 11,6 oranında artış kaydetti. Fosil yakıt kaynaklı enerjideki düşüş ise dikkatlerden kaçmadı. Öyle ki bu alanda yüzde 25,4 oranında düşüş yaşandı. Yüzde 41,6 oranındaki paya sahip olan fosil yakıt kaynaklı enerji üretiminde gelecek yıllarda daha da düşüş olması hedefleniyor.

Güneş paneli

Almanya Güneşi Görmese de Güneş Enerjisinde Rekor Kırdı

Güneş enerjisinin yanında yenilebilir enerji kaynağı olarak rüzgar enerjisini de kullanan Almanya, bu alanda ise yüzde 12oranında artış yakaladı. Elde edilen üretim ise 5 milyar kilovat saat oldu.  Güneş enerjisinden elde edilen enerji ise yüzde 21 artışla 1,4 milyar kilovat saat enerji oldu.

Temiz çevre ve yenilebilir enerji için ülkede belirlenen hedefler tüm dünyada yakından takip ediliyor. İklim hedeflerinde 2030 yılına kadar yüzde 65 oranında düşüş yaşanması bulunuyor. 2040 yılında bu oranın yüzde 88’e ulaşması, 2045 yılında ise sıfır emisyona ulaşılması hedefleniyor.