Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tıp Uzmanlarından Havuz Uyarısı Geldi

Türkiye’de havalar mevsim normallerinin

Türkiye’de havalar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Tatile gidenler ya da günü birlik bölgedeki aquaparkları tercih edenler ise havuzda serinliyor. Ancak uzmanlardan gelen son uyarılarda havuzlardan ciddi hastalıkların kapılabileceği belirtildi. Üstelik en kritik kitle de çocuklar.

Enfeksiyon Uzmanlardan Havuz Uyarısı

Enfeksiyon uzmanlarının yaptığı açıklamalarda vatandaşların havuz yerine denizi tercih etmesi gerektiği belirtilirken havuz seçimlerinde de bazı noktalara dikkat edilmesi istendi. bulanık bir havuz olması halinde havuzlara kesinlikle girilmemesini öneren uzmanlar bulaşıcı ve viral hastalıkların yaşanabileceğini hatırlattı.

Havuz suyunun yakın çekim görüntüsü
Tıp Uzmanlarından Havuz Uyarısı Geldi

Konuyla ilgili açıklamalardan birisi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener’den geldi. Havuzların ne kadar kontrol edilirse edilsin durgun su olması nedeniyle hastalıkların bulaşmasının önlenemeyeceğini ifade etti. HIV, Hepatit B gibi ciddi hastalıkların yaşanabileceğini ifade eden uzman doktor, özellikle küçük yaştaki çocukların su yutma sonrasında bu hastalıkları kapabildiğini söyledi.

 Tuzlu Su Hastalıkları Önlüyor

Denizlerin havuzlara göre daha sağlıklı olmasının ana nedeni ise tuzlu su yapısı. Düzenli olarak yapılan denetimler ile denizlerdeki bakteri ve mikrop durumunun kontrol edildiğini açıklayan doktor, uygun olmayan yerlerin de ilgili birimler tarafından açıklandığını ve gerekli görüldüğü takdirde o bölgelerde deniz yasağının getirildiğini söyledi.  “Tuzlu suda virüsler yaşamıyor, yaşama ihtimali çok düşük oluyor. Dolayısıyla viral etkenler açısından bir avantajımız var” diyerek vatandaşları yaz tatili öncesinde uyardı.