Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Enflasyona Özel Vurgu

Türkiye’de yüksek enflasyon vatandaşları

Türkiye’de yüksek enflasyon vatandaşları ekonomik yönden etkilerken konuyla ilgili değerlendire Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.  Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 31. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonaları Ödül Töreni’ne katılan ve burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon konusunda hedefin tek haneler olduğu ve bu konuda da hedefleri doğrultusunda çalışmaların yürütüleceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstatistiki Verileri Paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ihracat ve yapılan çalışmalar hakkında istatistiki verileri de paylaştı. konuşmadan önce çıkan maddeler şöyle;

  • 2023 yılını ihracatı 355 milyar dolar oldu.
  • 1 milyar dolarlık mayıs ayı ihracatımız, tarihin en yüksek seviyesi oldu.
  • Dış ticaret açığı yıllık bazda yüzde 47.8 düştü.
  • 2024 sonunda 267 milyar dolarlık ihracat hedefi bulunuyor.
  • İhracatçılar için döviz bozdurma zorunluğu yüzde 30’a çekildi.

“Enflasyonda Zor Dönem Geride Kaldı”

Enflasyon ile ilgili değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zor sürecin geride kaldığına dikkat çekti. Enflasyon konusundaki politikaların kararlılıkla uygulanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan en zor dönemin geride kalmasıyla birlikte tek haneli enflasyon hedefi doğrultusunda çalışmaların süreceğini söyledi. Cumhurbaşkanı “ Büyüme tarafında da hamdolsun oranlar olumlu seyrediyor. Deprem felaketine rağmen yüzde 4.5’lik büyüme kaydettik. 2024 yılı genelinde net dış talebin pozitif katkı vereceği yüzde 4’e yakın dengeli bir büyüme öngörüyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.