Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akıllı Telefon Sektörünün Avrupa’daki Çeyrek Sonuçları Açıklandı

Canalys akılı telefon pazarına

Canalys akılı telefon pazarına yönelik yaptığı son araştırmaları paylaştı. 2024’ün ilk çeyrek sonuçlarına göre Avrupa’da zirvede olan markalar belli oldu. Listenin en tepesinde ise Samsung yer aldı. Avrupa bölgesinde ciddi bir etkinlik gösteren şirket, yüzde 37 oranındaki payı ile rakiplerine karşı ciddi bir üstünlük sağladı.

İşte Avrupa’nın En Çok Satan Markaları

Avrupa’da en çok satan telefon markaları ve modeller raporda yer aldı. Samsung’un Pazar liderliğini sürdürdüğü Avrupa’da yüzde 22 pazar payı Apple, yüzde 16 ile Xiaomi ilk 3’e girdi. İlk 3’te yer alan markalar beklentilerle uyumlu olurken en çok satan telefonlarda ise durum biraz farklı.

Satıştaki telefonları inceleyen bir kişi
Akıllı Telefon Sektörünün Avrupa’daki Çeyrek Sonuçları Açıklandı

Samsung zirvenin en üstünde yer alsa da en çok satan telefonlar listesinde Apple yer aldı. Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri ile en çok satan telefonlarda Apple imzası yer aldı. Samsung ise listeye üçünü sırada Galaxy S24 yer aldı. Galaxy A15 de Galaxy S24 ile aynı sırayı paylaştı. yüzde 37 oranındaki pazar payına karşın telefon satışlarında Apple’ın önde olmasının nedeni ise Apple’ın sadece amiral gemileri ile pazarda yer alması. Samsung, S24 gibi amiral gemisi modelleriyle yüksek satışlara ulaşsa da A ve M gibi iddialı serileriyle de satılıyor. Bu da farklı Samsung modellerine yönelim sağlıyor.

Avrupa’da 2023’e göre 2024 yılında yüzde 10’a varan bir büyüme sağlandı. Sektörde tüm markalar büyüme sağlarken Apple yüzde 1 düşüş yaşadı. Diğer markalar ise pazar paylarını arttırdı. Samsung yüzde 7, Honor yüzde 67, Realme yüzde 59 ve Xiaomi yüzde 11 oranında büyüme kaydetti.