Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalışan Annelere 325 Euro Destek Duyurusuna Yoğun İlgi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),çalışan

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),çalışan anneler için yeni bir programa başladı. 24 aylığa kadar çocuğu olan sigortalı anneye 12 ay boyunca 325 Euro verilecek. 1 yıl boyunca devam edecek ödemelerde toplam 3900 Euro’luk bir destek sağlanmış olacak. Ancak sınırlı kontenjan olması nedeniyle başvuru yapan herkes bu yardımdan yararlanamayacak. Başvuru yapan kişilerden sadece 3 bin 500’üne yardım yapılacak.

Çalışan Annelere Destek Projesine 15 Bin Başvuru!

Yapılan duyuru sonrasında başvurular alınmaya başladı. 5 gün önce başlayan başvurularda şu anda 15 bin başvuru alınmış durumda. Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki kapsamında yapılacak desteklerde kadınların da iş hayatına devam etmesi hedefleniyor.

Küçük çocuğu ile oturma grubundaki bilgsayarında çalışmaya çalışan bir anne
Çalışan Annelere 325 Euro Destek Duyurusuna Yoğun İlgi

Proje duyurusu yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kadınların iş gücüne katılması noktasında projenin önemli olduğu ifade edilmişti.  “SGK olarak özellikle kadınların istihdam sürecine katılmaları noktasında gerekli destekleri ve çalışmaları planlıyoruz. Yakın zamanda da bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışma hayatında kadınları istihdamda tutan ve koruyan politika ve hizmetlere ağırlık veriyoruz” diyerek proje duyurusu yapan Bakan Işıkhan, başvuruların 3 Haziran’da başlayacağını da söylemişti.

Projeye başvurular devam ediyor. 3500 çocuklu annenin yanı sıra 3500 bakıcının da istihdamını destekleyecek projede toplam 7 bin kadın iş gücüne katılmış olacak. 12 ay boyunca desteklenecek olması ile 1 yıl boyunca bu imkandan yararlanabilecek olan kadınlar, Temmuz ayına kadar başvurularını yapabilecek.