Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıcaklıklar 12 Dereceye Kadar Artacak!

Yağışlı havaların ülkeyi terk

Yağışlı havaların ülkeyi terk etmesinin ardından sıcaklıklar artmaya devam ediyor. geçtiğimiz hafta yoğun sıcaklarla geçerken yeni haftada sıcaklıkların artışını sürdüreceği ifade edildi. Mevsim normallerinin üzerine çıkacak sıcaklıkların 6 ila 12 derece olması bekleniyor.

İç Bölgelerdeki Yağmur Yerini Sıcaklara Bırakacak

Yeni hafta itibariyle sıcaklıklar en az 6 derece artacak. Yağışlı sistemin yurdun iç kesimlerini terk etmesi ile birlikte iç bölgelerde de sıcaklıklar yükselecek. Türkiye genelinde sadece doğu bölgelerde yağışlar etkisini sürdürecek. Doğu bölgelerin dışında ise mevsim normallerinin üzerine çıkacak sıcaklıklar nedeniyle Türkiye’de yeni bir sıcak hava dalgası etkili olacak. Doğu bölgelerindeki yağışlar ise hafta sonu itibariyle etkisini kaybedecek.

Sıcaklıklar 40 Dereceyi Aşacak

Hava sıcaklığında salı günü itibariyle sıcaklık artışları çok daha net şekilde hissedecek. Sıcaklıkların artmasıyla bazı illerde 40 dereceyi aşacak.  Sıcaklıklarda Akdeniz, Ege, Marmara, İç Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinde 12 dereceyi aşacak sıcaklıklar nedeniyle vatandaşların da dikkatli olması istendi. Sıcaklıklarda en kritik iller ise İzmir. İzmir’de hava sıcaklığının 40 dereceyi aşması bekleniyor.