Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rekabet Kurumu’ndan Google’a 482 Milyon TL’lik Ceza

Rekabet Kurumu, Google’ın arama

Rekabet Kurumu, Google’ın arama sonuçlarında yer verdiği otel sorgularında tedbirleri yerine getirmediği için ceza verildiğini duyurdu. Kurum teknoloji devi için 482 milyon TL’lik ceza öngördü.

Google Yerel Arama Soruşturmasına Takıldı

Yerel Arama Hizmetleri kapsamında soruşturma yapan Rekabet Kurumu , otel sorguları konusunda Google’ın yönerge ve tedbirlere uymadığını belirledi. Genel arama hizmetlerinde hakim konumda olan Google’ın arama sonuçlarında yer verdiği otel ve rezervasyon bilgileri ile haksız rekabet yarattığı ifade edildi. Yerel rakiplerin Local Unit’e girişine engel olan Google, Türkiye’den dev bir ceza almak durumunda kaldı.

Ceza Böyle Duyuruldu

Rekabet Kurum’u tarafından yapılan açıklamalarda “Kurul, günlük idari para cezasının 21.05.2024 tarihi itibarıyla sonlandırılmasına ve Google hakkında yerel arama hizmetlerine ilişkin yeni tasarımları otel sorguları bakımından uygulamamasının yaptırımı olarak toplamda yaklaşık 482 milyon TL ceza uygulanmasına karar vermiştir.” denildi.  Ayrı ayrı ceza alan Google, mevcut durumlara yol açan tedbirlere uyacağını duyurdu.

Google’ın yeni düzenlemeleri yapması için Rekabet Kurumu günlük olarak ceza alan Google için cezayı durdurdu. Yeni düzenlemeler için süre alan Google, 3 ay boyunca takip etme kararı alındı. Ancak mart ayından beri devam eden inceleme sürecinde Google’ın yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmemesi ceza ile sonuçlandı.

Ceza kararı sonrasında Google cephesinden herhangi bir açıklama gelmedi.