Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKİ Teslimleri Arttıkça Kiralar Düşüyor

Elazığ ve Kahramanmaraş gibi

Elazığ ve Kahramanmaraş gibi bölgelerde binaların büyük bir kısmının kullanılamaz durumda olması, kiralık ev fiyatlarında artışlara neden olmuştu. Binlerce insanın evsiz kalmasına yol açan felaket sonrasında TOKİ ve bölgedeki şirketler tarafından ev yapımları başlatıldı. Hızlı bir şekilde devam eden süreçlerde kiralık ev fiyatlarındaki düşüşler de dikkat çekti.

Fahiş Kiralara TOKİ Engeli

Bölgede 10 bin TL’den başlayan kiralarda TOKİ teslimlerinin yapılmaya başlanmasıyla birlikte düşüş görüldü. TOKİ konutlarında evlerini teslim alan vatandaşlar daha iyi şartlarda barınma ihtiyacını karşılarken bölgedeki kiralık ev talepleri de düştü. Bu durum ise ev sahiplerinin kiraları düşürmesine yol açtı. Bölgede 10 bin TL ile ev kiralayan mülk sahipleri, düşen talep sonrasında fiyatları 4-5 bin TL bandına geri çekti.

En Çok Etkilenen İl Elazığ Oldu

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş depremi sonrasında 11 ilde binlerce kişi evsiz kaldı. Binlerce kişinin yaralandığı deprem sonrasında bölgede en çok iç göç alan il Elazığ oldu. Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’dan Elazığ’a giden vatandaşlar, kısa sürede kiralık konut stoklarının tükenmesine yol açtı. Fiyatların hızlı bir şekilde arttığı ilde deprem bölgesindeki TOKİ konutlarının teslim edilmesiyle tersine göç hareketi başladı. İldeki kiralık ev ilanları da artış gösterdi.

Bölgede TOKİ çalışmaları devam ediyor. Satılık ve kiralık ev fiyatlarındaki düşüşlerin sürmesi bekleniyor.