Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çinli Araçlara Gelen Yüzde 40 Vergi Fiyatları Değiştirdi

Çin’den ithal araçlara geçtiğimiz

Çin’den ithal araçlara geçtiğimiz günlerde yüzde 40 oranında ek vergi getirilmişti. Bu yüksek orandaki ek vergi ile araç fiyatlarına yeni zamlar geldi. Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklamalarda ise vergi sonrasındaki fiyatlar açıklandı. Yüzde 40 oldukça yüksek bir oran olduğu gibi araçlarda da ciddi oranlarda artış yapılmasına yol açtı.

İşte Yüzde 40 Vergi Sonrası Yeni Fiyatlar

Çin’den ithal edilen tüm araçları kapsayan yüzde 40 ek vergi sonrasında en düşük fiyatlı araca 300 bin TL’lik artış yapılmış oldu. En yüksek modele gelen zam ise 700 bin TL’ye ulaştı. Araç fiyatlarında en az 300 bin TL’lik artışa yol açan vergi artışı sonrasında Çinli araçlara çok fazla ilgi gösterilmesi beklenmiyor. Uygun fiyatlı olması nedeniyle Türkiye pazarında tercih edilen bu araçlar, şu anda Türkiye otomotiv pazarında cep yakıyor.

Çin'de üretilerek tanıtımı yapılan kırmızı spor araç
Çinli Araçlara Gelen Yüzde 40 Vergi Fiyatları Değiştirdi

Kaparo Verenler Tedirgin

Kaparo vererek araç siparişi verenler için de süreç oldukça riskli. Zira bayilerde araç kalmadığı için ileri tarihte teslim edilmek üzere siparişler veriliyor. Ancak teslim sürecinin 8 Temmuz’a sarkması halinde bu kişiler için de zorlu bir süreç başlamış olacak. 1 ayı bulan teslimatlar nedeniyle şu anda sipariş verilen bir araç 8 Temmuz sonrasında sarkacak.  Böyle bir senaryoda ise araç alacaklar kişilerin mevcut tarifeler yerine yeni zamlı tarifeler üzerinden ücretlerini ödemesi gerekecek.

Sektör temsilcileri ise fiyatların artacak olması nedeniyle çoğu kişinin yatırım aracı olarak araçlara yöneldiğini de belirtti.