Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

STM’den Malezya’ya 3 Korvet Teslimi Yapılacak

Türk savunma sanayinin önde

Türk savunma sanayinin önde markalarından birisi olan STM, yeni bir proje kapsamında üretime başlıyor. Malezya Kraliyet Donanması için üretimi yapılacak 3 korvet için imzaların atıldığı ifade edildi. Littoral Mission Ship Batch-2 (LMSB2) projesi kapsamında üretimi yapılacak 3 korvet için özel bir tören düzenlendi.

STM’den Resmi Açıklama Geldi

Konuyla ilgili detaylar STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ’den geldi. Açıklamada Malezya tarihinde bir ilke imza atıldığı ifade edildi. Bugüne kadar savunma ürünleri tedarikinde başka bir ülke ile anlaşma yapmayan Malezya’nın Türkiye’yi tercih ederek STM ile anlaşma sağladığı belirtildi.

STM tarafından üretimi yapılacak gemilerin, Türkiye’de parça üretimi yapan HAVELSAN, ASELSAN, ROKETSAN gibi yerli şirketlerin ürünlerinin kullanılacağı ifade edildi. Uzun vadeli bir ticari anlaşmanın ilk imzası olarak kabul edilen korvet ticaretinde STM’nin bu alandaki deneyimine de dikkat çekildi. Öyle ki 30 yıldır Türkiye’de TSK başta olmak üzere pek çok güvenlik alanında üretimler yapan STM, üretimleriyle Türkiye sınırlarını da aşmayı başardı.

STM'nin üretimini yaptığı korvet tasarımı
STM’den Malezya’ya 3 Korvet Teslimi Yapılacak

Korvetlerin Özellikleri Açıklandı

Üretimi yapılacak 3 korvet için üretim standartları da açıklandı. Açıklamalara göre gemiler 99,56 metre boya, 2 bin 500 ton deplasmana sahip olacak. Hızı maksimum 26 knot olacak gemilerin 111 personel kapasitesine sahip olacak.