Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cevdet Yılmaz Enflasyonda Olumlu Senaryoyu Duyurdu

Türkiye’de mayıs ayı itibariyle

Türkiye’de mayıs ayı itibariyle en yüksek enflasyon oranlarına ulaşıldı. Bundan sonraki süreçte enflasyonun düşeceği belirtilirken konuyla ilgili bir değerlendirme Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi. Katıldığı bir TV programında gündeme dair bir değerlendirmelerde bulunan Cevdet Yılmaz, ekonomik zeminin güçlü hale getirildiğini ve risklerin düşürüldüğüne dikkat çekti. Son rakamlara göre Türkiye’deki cari açığın da düşüşe geçtiğini açıklayan Cevdet Yılmaz, deprem nedeniyle açığın beklentilerle uygun olduğunu söyledi.

“Enflasyondaki Düşüş Eylül’e Kadar Sürecek”

Enflasyondaki düşüşün başladığını ifade eden Cevdet Yılmaz, düşüşün Eylül ayına kadar devam edeceğini açıkladı. Açıklamalarıyla enflasyondaki hedefler doğrultusunda iyimser bir tablo çizen Cumhurbaşkanı Yardımcısı, açıklamasında Türkiye’deki hedefleri de duyurdu. Buna göre 2025 yılında enflasyon yüzde 20’nin altına düşecek. 2026 yılında ise yüzde 10’un altına düşerek tek haneli rakamlara ulaşılacak.

İhracat ve Yatırım Vurgusu

Açıklamalarında enflasyondaki önemli detayları da aktaran Cevdet Yılmaz, tüketimden ziyade üretim ve ihracat ağırlıklı bir büyümenin hedeflendiğini söyledi. Cevdet Yılmaz “Tüketim ağırlıklı değil, daha çok üretim, ihracat, yatırım ağırlıklı bir büyüme kompozisyonuyla yolumuza devam ediyoruz. Enflasyonla mücadele ederken bir taraftan da büyümeyi ve istihdamı sürdürme çabası içindeyiz. Bu kolay bir iş değil ama asıl maharet bunu başarmakta,” diyerek sözlerini noktaladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarından öne çıkan maddeler şöyle;

  • Türkiye’nin Kredi Risk Primi 703 puandan 264 puana geriledi.
  • Döviz ihtiyacı azaldı.
  • 2023 Mayıs ayında 98,5 milyar dolar olan brüt rezervler 143,6 milyar dolara yükseldi.
  • Kur Korumalı Mevduatta da (KKM) gerilemeler başladı.