Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GSB Gençlik Kampları 2024 Başvuruları Rekor Kırdı

Türkiye’de Gençlik ve Spor

Türkiye’de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ve bu yıl kapsamı daha da arttırılan Gençlik Kampları için başvurular sona erdi. İlk dönem için 15 Mayıs itibariyle başlatılan başvurular, 7 Haziran itibariyle sona erdi. İlk dönem başvuruların sona ermesinin ardından konuyla ilgili değerlendirme Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan geldi.  Bakan Bak, açıklamasında rekor başvurunun alındığı ve en etkili dönemin yaşanacağını söyledi.

GSB Gençlik Kampları İçin 2. Dönem Başvuruları Sürüyor

GSB Gençlik Kampları 25 farklı ilde düzenlenecek. Farklı temalar ile düzenlenecek kamplarda ilk dönem için 131 bin 168 başvuru yapıldı. Kontenjanlar dahilinde öğrencilerin kabul edileceğini söyleyen Bakan Bak, başvuruların belirli kriterlere göre değerlendirileceğini ifade etti. Buna göre başvuru yapan öğrencilerin okuldaki başarısı, aile geçim durumu gibi pek çok farklı bilgisine bakılacak.  Bu bilgiler doğrultusunda ise kontenjanlar için başvuru yapan öğrenciler sıralanacak.

Gençlik Kampları etkinliklerinden bir kolaj
GSB Gençlik Kampları 2024 Başvuruları Rekor Kırdı

Bakan Bak, son 6 haftayı kapsayan ikinci dönem başvurularının da sürdüğünü ve öğrencilerin ikinci dönem başvurularını da yapabileceğini ifade etti. Tamamen ücretsiz olan kamplarda öğrenciler sportif ve kültürel kurslar ve etkinliklerle tatil dönemini değerlendirecek. Kamplar 24 Haziran’da başlayacak ve 23 Eylül’de sona erecek. 25 farklı ilde yapılacak olması nedeniyle öğrenciler bölgelerindeki ya da yakın illerdeki kamplara katılım sağlayabilecek.

Bakan Osman Bak İlgiden Memnun

Rekor başvurular hakkında değerlendirmeler yapan Bakan Osman Bak “Kamplarımıza bu yıl rekor sayıda başvuru geldi. Başvurular, okul başarısı ve aile geçim durumu kriterlerine göre dijital ortamda değerlendirilecek. Şehit çocukları ve gazi yakınları kamplara doğrudan katılım hakkı kazanacak. Çocuklarını kampa gönderecek olan ailelerimiz rahat olsun. Kampa gelen her çocuk artık bizim evladımızdır. Bakanlık olarak gençlerimizin memnuniyetini çok önemsiyoruz. Kamp alanlarımızda 7/24 güvenlik kamerası takibi yapılmakta, güvenlik personelleri ve kamp liderleri görev almaktadır. Kamplara giderken, kamp süresince ve kamp dönüşünde bakanlığımız personelleri kafile sorumlusu olarak gençlere eşlik ediyor. Gençlik kamplarımızda doktor, ilk yardım personeli ve ambulans hizmeti de verilmekte.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.