Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sözleşmeli Öğretmenler İçin Taban Puanları Duyuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında son aşamalara gelindi. Sınav puanlarına göre başvuru yapan öğretmen adaylarından alımların 3 katı kadar kişi sözlü sınava çağrıldı. Bugün ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile sözleşmeli öğretmenler için taban puanlar açıklandı. Her branş için kontenjanlar ve kontenjanlar dahilinde sözlü sınava çağrılan aday sayısı açıklandı. Taban puanların ne kadar olduğu ortaya çıkarken sözlü sınavlardan alınacak puanlara göre adaylar sıralanarak kontenjanlara göre alımlar yapılacak.

Ders dinleyen bir öğrenci ve arka planda tahtada ders anlatan öğretmen
Sözleşmeli Öğretmenler İçin Taban Puanları Duyuruldu

Yeni Dönem İlk Kez Uygulanacak

2024 Mayıs Sözleşmeli Öğretmenlik İçin Sözlü Sınava Çağrılan Adaylara Ait Alan Bazlı Taban Puanlar adıyla yayınlanan tabloda tüm detaylara yer verildi. 1 Temmuz itibariyle başlayacak sözlü sınavların ardından yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde atamalar gerçekleştirilecek.

Sözleşmeli öğretmenlerin taban puanlarına göre sınıf öğretmenliğinde 3263 kontenjan için 9771 aday sözlü sınava çağrıldı. 9771 adayın taban puanı ise 50,01 oldu.

Sözleşmeli öğretmen taban puanları için tıklayınız!