Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elon Musk’tan Apple’a Büyük Tehdit

Apple, WWDC 2024 ile

Apple, WWDC 2024 ile iOS 18’i de tanıttı. Yeni yapay zeka özelliklerinin getirildiği işletim sisteminde Apple ile OpenAI, ChatGPT üzerinden bir ortaklık kurdu. Yapay zeka işlevlerinin büyük bir bölümünü ChatGPT ile gerçekleştirecek Apple’ın bu hamlesi, X, SpaceX ve Tesla sahibi Elon Musk’ın hoşuna gitmedi. Konuyla ilgili ilk değerlendirmelerden birisini yapan Elon Musk , Apple’a büyük tepki gösterdi.

Apple Intelligence ile ChatGPT Dönemi Başlıyor

Apple, tanıtımda Apple Intelligence adını verdiğini bir sistemi öne çıkardı. ChatGPT’yi de kullanan bu akıllı sistem, iPhone için yepyeni bir döneme işaret ediyor. ancak Elon Musk’ın tepkisi, Apple’ın tanıtımına büyük oranda gölge düşürdü ve dünya bu açıklamaları konuşmaya başladı. Elon Musk yaptığı açıklamasında ChatGPT entegrasyonunu büyük bir güvenlik açığı olarak değerlendirdi. Geçtiğimiz dönemlerde OpenAI ile Elon Musk arasında yaşanan tartışmalar sıcaklığını korurken Apple’dan bu yönde hamle gelmesi, Elon Musk’tan tepki gelmesine yol açtı.

“Yasaklarım”

Duruma tepki gösterdiği gibi binlerce çalışan olan Elon Musk tüm çalışanlarına Apple yasağı getirebileceğine dikkat çekti. Ünlü isim “Apple, OpenAI’yi işletim sistemi düzeyinde entegre ederse Apple cihazları şirketlerimde yasaklanacak. Bu kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir. “ diyerek tepkisini dile getirdi.

Binlerce kullanıcı bu yoruma destek verdi. Apple ise henüz bu iddialara yönelik bir açıklama yapmadı.