Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurban Bayramı’nda Hava Nasıl Olacak?

Mevsim normallerinin üzerine çıkan

Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar bölgesel olarak 10 dereceye kadar artış kaydetti. Yoğun sıcaklar nedeniyle yaşam olumsuz etkilenirken hareketliliğin daha da artacağı Kurban Bayramı’na gözler çevrilmiş durumda. Kurban Bayramı’nda havaların nasıl olacağı ise yeni meteorolojik tahminlerle belli oldu.

Afrika’dan Gelen Yeni Dalga Kurban Bayramı’nda Hissedilecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre Afrika üzerinden gelen yeni sıcak hava dalgası etkisini gösterecek. Hava sıcaklıklarının artması sonrasında gündeme gelen küresel ısınmaya yönelik de açıklamalar arka arkaya gelirken uzmanlar bu durumun tek etken olmadığı görüşünde birleşmiş durumda.  Basınç sırtının etkili olması nedeniyle sıcaklıkların artacağı Türkiye’de yeni hafta itibariyle de sıcaklıklarda bir düşüş beklenmiyor.

Kurban Bayramı’nda Hava Sıcak Olacak

Bu hafta sonu idrak edilecek Kurban Bayramı’nda da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde olacak. İzmir’de 39 dereceye kadar ulaşacak sıcaklıklar İstanbul’da ise 34 dereceye çıkacak. Hafta sonunda daha da sıcak olacak havalar, Akdeniz bölgesinde 40 derecenin üzerine çıkacak. Hafta sonuna kadar Türkiye genelinde hiçbir yerde yağış beklenmiyor.

Yağışın yanı sıra rüzgar da beklenmiyor. Bu nedenle nemin etkisi daha fazla artacak. Nem miktarının ve sıcaklığın artması nedeniyle bunaltıcı havaların etkisinde olacak Türkiye’de sıcak saatlerde dışarıya çıkılmaması öneriliyor.