Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Joker’in Devam Filmi Joker 2 Büyük Bir Merakla Bekleniyor

İzleyiciler tarafından büyük bir merakla beklenen Joker 2 filmi, Looney Tunes esintili bir animasyon sekansıyla açılıyor.

İzleyiciler tarafından büyük bir

Joker 2, diğer adıyla Joker: Folie à Deux, Looney Tunes benzeri bir animasyon sekansıyla açılacağı ortaya çıktı.

DC ikilisinin yönetmeni Todd Phillips’in Variety’deki uzun profil yazısında, Joker’in 2003 yapımı Oscar adayı klasik The Triplets of Belleville’in yönetmeni Sylvain Chomet’nin çizgi filminde yer alacağı açıklandı.

Filmin sadece giriş bölümü animasyon ama bir süredir filmin başka bir stilistik dönüş yaptığını biliyoruz: Filmde çok sayıda müzikal sekans var.

Phillips bunun arkasındaki düşünceyi şöyle açıkladı:

“Bu filmin amacı, çılgın insanlar tarafından yapılmış gibi hissettirmek. Akıl hastanesini mahkumlar yönetiyor.”

Filmde müzikallerden pek çok DNA olsa da, Phillips filmi tam anlamıyla bir müzikal olarak adlandırmakta tereddüt ediyor ve şöyle açıklıyor: “Filmdeki müziğin çoğu aslında sadece diyaloglardan oluşuyor. Arthur’un söylemek istediklerini anlatacak kelimeleri bulamaması ve onun yerine şarkı söylemesi.

“İnsanların bunun In the Heights’taki gibi olduğunu düşünmelerini istemiyorum, hani bakkaldaki kadın şarkı söylemeye başlar ve sokağa çıkarlar ve polis dans eder. Saygısızlık etmek istemem, çünkü In the Heights’ı çok severdim.”

Arthur Fleck’in oyuncusu Joaquin Phoenix ise şunları ekliyor:

“Şarkıları asla bir müzikalde olduğu gibi seslendirmememiz benim için önemliydi. “Vibrato ve mükemmel notalar istemedik.”

Harley Quinn’i canlandıran Lady Gaga da şu açıklamayı yaptı:

“Kendimize iki insanın bir konuşmanın ortasında şarkı söylemeye başlaması için neyin doğru olması gerektiğini sorduk. Karakterlerden başka kimse duyamazken müzik nereden geliyor?

Ne Arthur [Fleck/Joker] ne de Lee [Harley Quinn] profesyonel şarkıcı değiller ve öyleymiş gibi de görünmemeliler.”

Film sırasında canlı şarkı söylerken detone olmaktan korkmamalarının yanı sıra, oyuncular müzikal numaralarının ritmini ve temposunu karıştırmaya da teşvik edildiler. Phillips’in de belirttiği gibi bunun dezavantajı, kurgu sürecini bir “kabus” haline getirmesiydi.

Folie à Deux’nün sinema gösterim tarihi 4 Ekim olarak planlanıyor. Joker’i Blu-ray’den ya da internetten satın alabilirsiniz.