Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Merakla Beklenen Border 2 Filminin Oyuncu Kadrosu Netlik Kazanıyor

Varun Dhawan’ın Bollywood savaş destanı “Border 2 ”nin oyuncu kadrosunda Sunny Deol’e katıldığını doğrulandı.

Varun Dhawan'ın Bollywood savaş

Daha önce Akshay Kumar’ın başrolünü oynadığı “Kesari ‘yi (2019) yöneten Anurag Singh’in yöneteceği film, 1897’de 21 Sih’ten oluşan bir ordunun 10.000 Afgan’a karşı savaştığı Saragarhi Savaşı’nı konu alıyor.

“Sınır 2”, J.P. Dutta’nın 1997‘de çektiği ve başrolünde Deol’un yer aldığı, 1971’de Longewala sınır bölgesinde küçük bir Hint taburunun büyük bir Pakistan saldırı gücüne karşı savaştığı gişe rekortmeni ‘Sınır ’ın devamı niteliğinde.

Gulshan Kumar ve T-Series ile Dutta’nın J.P. Films’i “Sınır 2 ”yi sunuyor. Yapımcılığını Bhushan Kumar, Krishan Kumar, J.P. Dutta ve Nidhi Dutta’nın üstlendiği filmin 23 Ocak 2026’da Cumhuriyet Bayramı tatili çerçevesinde gösterime girmesi bekleniyor.

Dhawan’ın son filmleri arasında “Bawaal” ve “Bhediya” yer alıyor ve yakında Prime Video dizisi “Citadel: Honey Bunny” yayınlanacak. Deol 2023 yılında “Gadar 2” ile gişede büyük başarı elde etti.

J.P. Dutta Bollywood’un savaş uzmanı. Kariyerinin ilk yarısında Batı Hindistan’ın Rajput topluluğuyla ilgili hikayelere odaklanan Dutta, daha sonra “Border” ile askeri filmlere yöneldi. “LOC: Kargil” (2003) 1999 Kargil Savaşı’nı yeniden canlandırırken, ‘Paltan’ (2018) 1967 Hindistan-Çin sınır çatışması sırasında geçiyordu.

Hint sineması ülkenin askeri tarihinden beslenen savaş filmleri üretmeye devam ediyor. Hindistan-Pakistan çatışmasını ele alan Hint Hava Kuvvetleri filmi “Fighter” 2024’ün en büyük Bollywood hitlerinden biri. Bollywood’un en sevdiği hedef olan Pakistan’la bir çatışmaya odaklanan “Uri: The Surgical Strike” (2019) ve denizaltı draması “The Ghazi Attack” (2017) bu türün son örnekleri.

Bollywood’un önde gelen oyuncuları ve yükselen yıldızları askeri personeli canlandıran roller üstlendi. Sidharth Malhotra’nın başrolünü oynadığı “Shershaah” (2021) ve Hrithik Roshan ile Amitabh Bachchan’ın başrollerini paylaştığı “Lakshya” (2004) gibi filmler, savaş sahnelerini askerlerin kişisel yaşamları ve fedakarlıklarına odaklanan dramatik hikayelerle harmanlıyor.

“Bhuj: Hindistan’ın Gururu” (2021) 1971 Hint-Pakistan savaşından belirli bir olaya odaklanırken, ‘1971’ (2007) bir savaş esirinin kaçış hikayesini ve ”Gunjan Saxena: The Kargil Girl” (2020), Hindistan’ın savaştaki ilk kadın hava kuvvetleri pilotlarından birine dayanıyordu.