Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sosyal Yardımlara BİR ZAM DAHA Gelecek! Tarihi de Netlik Kazandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ağustos ayı boyunca sosyal yardımları yurt çapındaki vatandaşlara iletirken, farklı destek ödemelerinin tutarlarına dair araştırmalar sürüyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler

10-20 Ağustos tarihleri arasında bakanlığın destek ödemelerini sağlaması bekleniyordu. Bu çerçevede, ağustos ayının ilk günlerinde zamlı yaşlı ve engelli aylıkları, 10 Ağustos dolaylarında aile destek paketi ödemeleri, 15 Ağustos civarında evde bakım maaşı sağlandı. Ağustos ayı boyunca sosyal yardımların geçtiğimiz aylarda olduğu gibi belirli bir takvime göre ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılmasının ardından eylül ayında sosyal yardımların hangi tarihlerde verileceği ve destek ödemelerinde yeni artışların ne zaman hayata geçeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Eylül 2024 Aile Bakanlığı Destekleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da sosyal yardımları belirli bir takvime göre sağlayacağı düşünülüyor. Bu durumda, yaşlı ve engelli aylıklarının eylül ayının ilk günlerinde, yıl sonuna kadar uzatılan aile destek paketi ödemelerinin 10 Eylül civarında 9077 TR tutarındaki evde bakım maaşının 15 Eylül dolaylarında, dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek için ortalama 6360 TL tutarında olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin 20 Ağustos civarında sağlanacağı tahmin ediliyor. Eylül ayında okulların açılacak olması nedeniyle öğrencilere destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini azaltabilmek için farklı sosyal yardımların, kırtasiye desteklerinin hayata geçirilmesi durumunda da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. 

Sosyal Yardımlara Yeni Zam Ne Zaman Gelecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eylül ayında sosyal yardımları hangi tarihlerde hesaplara aktaracağına dair ağustos ayının son günlerinde araştırmalar yapılırken, destek ödemelerinin ne zaman verileceğinin yanı sıra sosyal yardımların hangi tarihte zamlanacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Temmuz ayında memur maaşlarının yüzde 19,31 oranında zamlanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yardımların memur maaş katsayısına göre yükseldiğini duyurmuştu. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde benzer bir sürecin işlemesi bekleniyor. Ocak ayının ilk günlerinde aralık ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ve yılın son altı ayındaki enflasyon verilerine göre memur maaşlarında artışa gidilmesi sonrasında bakanlığın sosyal yardımlardaki artışlara ve güncel tutarlara ilişkin resmi internet sitesi üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.