Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 Sonuna Kadar 200 Bin Deprem Konutu Teslim Edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum göreve gelmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı. Deprem bölgesinde yapımı devam eden konutları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Kurum, Malatya’da basın açıklaması yaptı. 2 Temmuz itibariyle göreve geldiğini ve ilk iş olarak deprem bölgesini ziyaret etmek istediğini belirten Bakan Kurum, bölgedeki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

276 Bin Konuttan 76 Bini Teslim Edildi

276 bin konut için ihale sürecinin tamamlanmasının ardından çalışmaların başladığını hatırlatan Bakan Kurum, 76 bin evin teslim edildiğini, 200 bin evin de 2024 sonuna kadar hak sahiplerine verileceğini söyledi.  “Ardından da gerek şehir içi rezerv alanları gerekse de şehir dışında projelerimizi hızlı bir şekilde bitirip vatandaşımıza teslim etme arzusu ve isteğiyle çalışıyoruz. Bugün itibariyle deprem bölgesinde 2 bine yakın şantiyemizde 153 bin emekçi işçi kardeşimiz faaliyet gösteriyor.” diyerek çalışmalar hakkında bilgileri aktaran Bakan Kurum, 10 ilde çalışmaların aralıksız, planlamalar dahilinde devam ettiğini ifade etti.

10 ilde sürdürülen konut çalışmalarının dışında çarşı gibi sosyal alanların da yapılacağını ifade eden Bakan Kurum, bölgedeki vatandaşlarla bir araya gelerek ziyaretini noktaladı.