Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aile Hekimliklerinde Yeni Dönem Başlıyor

Yeni görevlendirilen Sağlık Bakanı

Yeni görevlendirilen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu aile hekimlikleri için yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yaşlı ve çocuklar gibi kişilere hizmet verme noktasında daha kapsamlı bir şekilde sağlık hizmeti verilmesinin istendiğini belirten Bakan Memişoğlu, aile hekimlerinin bu kapsamda yenileneceğini ve güçlendirileceğini söyledi. Bakan Memişoğlu yeni düzenlemeler hakkında kapsamlı bilgilendirme yapılacağını ve sağlık alanındaki sorunların bir bir çözüleceğini ifade etti.

Bakan Memişoğlu’ndan Rize Açıklaması

Bakan Kemal Memişoğlu Rize’deki ziyareti sırasında yaptığı bu açıklamalarında yapılacaklarla ilgili kısa bir özet bilgi verdi. Bakan Memişoğlu, “Tabii ki Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden birisiyiz. Rize Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ve benim memleketim. Bu nedenle ikinci ziyaretimizi deprem bölgesindeki Maraş’tan sonra buraya yaptık.” dedi.

En iyi şehir hastanelerinden birisinin kazandırılacağını ve çalışmaların devam ettiğini de aktaran Bakan Memişoğlu Rize’de görülen eksiklik kapsamında Türkiye genelinde düzenlemeye gidileceğini söyledi. Aile hekimleri ve sağlık merkezlerindeki eksikliklerin giderileceğini ifade eden Bakan Kemal Memişoğlu “Daha iyi sağlık hizmeti sunacağız. Bunun yanında özellikle Rize’de aile hekimliğini, temel sağlık hizmetlerini, hastalanmadan sağlığımızı korumayla ilgili büyük bir çaba harcamamız gerektiğini de görüyorum. Özellikle yaşlılarımıza, çocuklarımıza hizmetleri daha çabuk, daha erken ulaştırabilecek aile hekimlikleri ve sağlıklı yaşam merkezlerini de güçlendireceğiz. Bu konudaki planlamaları çok yakın zamanda halkımıza duyuracağız.” dedi.