Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SWM Motor Türkiye’de Fabrika Açacak

SWM Motor, yeni yatırımını

SWM Motor, yeni yatırımını Türkiye olarak belirlendi. Çinli şirketlerin Avrupa’ya açılması noktasında önemli yerlerden birisi olarak öne çıkan Türkiye, yatırımların odağında. Bugün BYD tarafından yapılan resmi açılışta Manisa’daki fabrikanın temelleri atılmıştı. Bu haber sonrasında yeni yatırım ise SWM Motor’dan geldi. İtalyan-Çin ortaklığı ile piyasaya giriş yapan SWM Motor, Türkiye’de fabrika kurmak için gerekli başvuruları tamamladı.

SWM Motor Fabrika Açacak

SWM Motor’un Türkiye’deki ayağı olan ATMO Group, şirketin yapacağı yeni yatırımı hakkında açıklama yaptı. Türkiye’de yeni bir fabrika açılacağını duyuran şirket bu yatırım ile Türkiye’de daha uygun fiyatlar ile araç satışı yapılacağı ifade edildi. Elektrikli araçların yanı sıra içten yanmalı modellere de sahip olan SWM Motor, Çin vergi sisteminin dışında kalarak uygun fiyatlarla araçlarını pazara sunacak.

SWM Motor
SWM Motor

SWM Motor’un yanı sıra Chery gibi popüler Çinli markaların da Türkiye’deki haklarına sahip olan ATMO Group, Türkiye pazarını ön plana çıkarmaya devam ediyor.  ATMO Group Üst Yöneticisi (CEO) Anton Chernov yaptığı açıklamada; “Türkiye’de yatırım yapmaya ve daha fazla proje geliştirmeye ilgi duyuyoruz. Türkiye’deki çalışan sayımızı geçen yıla göre 2 katına çıkardık. Gelirimiz her yıl artıyor ve bizde Türkiye ile uzun vadeli planlar yapmak istiyoruz.” diyerek Türkiye planlarını aktardı.

Türkiye’deki yatırımların Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi görüşmelerin yapıldığını da aktaran şirket, devletten sağlanacak desteklerin önemli olduğu da vurguladı. İlgili birimlerden gelecek yanıtlara göre planlamasını yapacak SWM Motor, Türkiye için yüksek potansiyel taşıyor.