Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilsem Öğretmen Mülakat Sonuçları Açıklandı

Bilsem için yapılan  2024

Bilsem için yapılan  2024 Yılı Bilsem Öğretmen Seçme Ve Atama Sözlü Sınavı tamamlandı. Sınava giren öğretmenler Bilsem öğretmen mülakat sonuçları için beklemeye başladı. Beklenen açıklama ise saatler önce Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) geldi. MEB yaptığı açıklamada   2024 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu kapsamında sonuçların açıklandığını duyurdu. Sınava giren tüm öğretmen adaylarının Bilsem öğretmen mülakat sonuçları sorgulama ekranı üzerinden sınav sonucunu öğrenebileceği de belirtildi.

Bilsem Öğretmen Mülakat Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Bilsem öğretmen mülakat sonuçları MEB Bilsem öğretmen mülakat sonuçları sorgulama ekranı üzerinden öğrenilecek. Bağlantı üzerinden erişim sağlanacak ekranda öğretmenlerin T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini girmesinin ardından sınav sonucu ekranda yer alacak.

Bilsem öğretmen mülakat sonuçları açıklanmasının ardından itiraz süreci de başladı. 9 Temmuz ile 11 Temmuz arasında sınav sonuçlarına itiraz yapılabilecek. İtirazlar il milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacak.

Bilsem Öğretmen Mülakat Sonuçları
Bilsem Öğretmen Mülakat Sonuçları

Bilsem Öğretmen Atama Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Bilsem öğretmen mülakat sonuçları açıklanmasıyla birlikte Bilsem öğretmen atama süreci de başlatılmış durumda. Bilsem öğretmen atama işlemleri 18 Temmuz’da başlayacak 22 Temmuz’a kadar devam edecek tercih işlemleri sonucunda yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde sonuçlar duyurulacak.