Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iOS 18’e ChatGPT Özellikleri Gelecek

Apple, 10 Haziran’da WWDC

Apple, 10 Haziran’da WWDC 2024 etkinliğine imza atacak. Bu etkinlik öncesinde sızan bilgilere göre Apple, OpenAI ile ortaklık yapacak. Etkinlikte duyurulması beklenen bu ortaklıkta Apple LLM’si Ajax ile ChatGPT entegrasyonu sağlanacak. Konuyla ilgili detayları aktaran isim Bloomberg’den Mark Gurman oldu. Gurman’a göre yapay zeka özelliklerini kullanmak tamamen kullanıcılara bırakılacak. İsteyen kullanıcılar iOS 18’deki yapay zeka özelliklerini hiç kullanmayabilir.

Apple ve OpenAI Anlaşması Gizlilik İçerecek

Gizlilik odaklı bir şirket olarak ön plana çıkan Apple, yapay zeka konusunda temkinli adım atıyor. Bu nedenle iOS 18 için ortaklık kuracak iki şirket arasında gizlilik ana nokta olacak. Ancak yapay zeka sistemlerinin büyük bir bölümü bulut sistemlerle desteklendiğinden dolayı yapay zeka için bazı değişikliklere gidilecek. Bu değişikliklerde ise bazı yapay zeka özellikleri telefonlarda çalıştırılacak.

Apple ve OpenAI logoları
iOS 18 için ChatGPT Desteği Geliyor

Mark Gurman’ın açıklamalarına göre Apple, OpenAI ile kısa süreli bir ortaklık planlanıyor. Yapay zeka alanında önemli bir ivme kazanan Google’a karşı Apple süre kazanmak adına OpenAI ortaklığını tercih edecek. Bu süre içerisinde ise kendi yapay zeka çalışmalarına ağırlık verecek Apple, ilerleyen yıllarda tamamen kendi sistemlerine geçiş yapacak. Şu an için Hangi iOS 18 AI özelliklerinin tercih edileceği ve hangilerinin cihazda ve bulutta çalışacağı henüz belli değil. Ancak Apple’ın yeni yazılım güncellemesinde ana özellikler çeşitli yapay zeka özellikleri olacak.

Apple iOS 18 Yapay Zeka Özellikleri Neler?

Apple’ın yeni yapay zeka desteği ile farklı özellikler sunması bekleniyor. Bugüne kadar sızıntılar ve tahminlere göre yapay zekanın cihazlara getireceği özellikler şöyle olacak;

  • Mesajlar, Notlar ve Safari tarayıcıda yapay zeka desteği
  • Siri için AI destekli yükseltme