Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nvidia Piyasa Değeri Apple’ı Geride Bıraktı

Yapay zekanın yarattığı yeni

Yapay zekanın yarattığı yeni alanı en iyi dolduran şirketlerden birisi Nvidia oldu. Güçlü çip üreticisi, piyasa değerini kısa sürede yükseltti. Nvidia piyasa değeri güncellemesi sonrasında şirketin Apple’ı geçtiği ifade edildi. ABD’de en değerli şirketler listesinde yer alan Nvidia, güçlü bir rakibini geride bıraktı.

 Nvidia Microsoft’un Arkasında Yer Aldı

Nvidia bir basamak atlaması sonrasında Microsoft’un arkasında yer aldı. Daha önce 2. sırada Apple yer alıyordu. Microsoft’un ardından en değerli ikinci halka açık şirket olan Nvidia, 3 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Son artış öncesinde hisselerde yüzde 5 oranında bir artış kaydedildi. Yüzde 5’lik artışa karşın Apple hisselerinde ise yüzde 0,78 oranında bir yükseliş görüldü.

Nvidia piyasa değeri Apple’ı Geride Bıraktı
Nvidia piyasa değeri

Piyasa kapanışında Nvidia’nın piyasa değeri 3,019 trilyon dolar olarak kaydedildi. Apple’ın piyasa değeri ise 2,99 trilyon dolarda kaldı. Birbirine çok yakın olan iki şirkete rağmen Microsoft aradaki farkı koruyor. Şu anda 3,15 trilyon dolarlık piyasa değeriyle halka açık en değerli şirket Microsoft.

Mayıstan Bugüne %24 Artış

Nvidia hisseleri artışı sonrasında Nvidia piyasa değeri artışını sürdürüyor. Mayıs ayında açıklanan kazanç raporlarından bugüne yüzde 24 oranında artış kaydedildi. Şu anda yüzde 80 oranında bir pazar payına sahip olan şirket, yapay zeka çipleriyle sektörde fark yaratıyor. CPU’daki başarının yanı sıra GPU’larda da ciddi bir artış yaşanmış durumda. Öyle ki bir önceki yıla göre yüzde 427 oranında büyüme gösteren GPU satışları 22,6 milyar dolarlık bir gelir sağladı. Şirketin şu andaki satışlarının yüzde 86’sını GPU birimleri oluşturuyor.

Apple piyasa değerini gösteren tablo.
Apple piyasa değeri

Nvidia’nın etkileyici performansı karşısında Apple hisselerindeki artış sınırlı kaldı. Apple, satış büyümesinin son aylarda durması nedeniyle bu yıl yalnızca %5 civarında artış yaşadı. Üstelik en son üç aylık kazanç raporunda genel satışların bir önceki yıla göre %4 düştüğünü açıklayan Apple, iPhone satışlarının ise %10 oranında düştüğünü açıkladı.