Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aile Bakanı Duyurdu! 1250 TL’lik Destek Sosyal Yardım Vakıflarına Aktarıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına çok az bir süre kala ulaşım desteği ile ilgili bilgilendirmede bulundu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler

2024-2025 eğitim öğretim döneminde de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilere destek olabilmek için çeşitli programlar hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre sosyal yardımdan faydalanan hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanabilmesi için 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de ulaşım desteği devam edecek. Ulaşım desteğin açıklanmasının ardından ayrıntılar merak konusu olurken, Bakan Göktaş da bilgi verdi. 

Ulaşım Yardımı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre ulaşım desteği çerçevesinde öğrencilere sağlanacak olan yardımın üst limiti 1250 TL olarak belirlenirken, şu ana kadar yaklaşık 60.800.000 TL’lik kaynak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na aktarıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden ulaşım desteği için başvuru yapılabilirken, desteğin detaylarına ilişkin bilgi veren Bakan Göktaş:

“Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 TL olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon TL’lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık” dedi.

Aile Bakanlığı 2024 Eylül Destekleri

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ulaşım yardımı ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, eylül ayı sosyal yardımları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Ağustos ayının son günlerinde eylül ayı sosyal yardımları için geçtiğimiz süreçlerdeki tarihler dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımları genellikle ay ortasında sağladığı için 10 Eylül civarında aile destek paketi ödemeleri, 15 Eylül dolaylarında evde bakım maaşı, 20 Eylül civarında da sosyal ve ekonomik destek ödemesi sağlanabilir. Eylül ayı boyunca farklı desteklerin sağlanması ve yeni programların hayata geçirilmesi halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.