Aile Bakanı ÖĞLEDEN ÖNCE Duyurdu! Ağustosun İlk Yardımı Hesaplarda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Küresel ve bölgesel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük gelirli hanelere sağlanan aile destek paketi ödemelerinin süresinin bir yıl daha uzatıldığını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından ilerleyen günlerde aile destek paketi çerçevesinde dar gelirli hanelere 850 TL ile 1250 TL […]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Küresel ve bölgesel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük gelirli hanelere sağlanan aile destek paketi ödemelerinin süresinin bir yıl daha uzatıldığını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından ilerleyen günlerde aile destek paketi çerçevesinde dar gelirli hanelere 850 TL ile 1250 TL arasında sosyal yardım iletilmesi beklenirken, söz konusu desteğin yanı sıra farklı sosyal yardımlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da ağustos ayının ilk destek ödemesinin bugün itibariyle sağlandığını belirtti.

Ağustos 2024 Yaşlı ve Engelli Aylığı Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre ağustos ayı yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri bugün itibariyle ülke genelindeki vatandaşlara iletildi. Temmuz ayında zamlanan yaşlı ve engelli aylığı çerçevesinde ağustos ayında toplamda 6.5 milyar TL destek sağlanırken, ödemelerin yapılmasının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

“Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda ağustos ayı için toplam 6,5 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz” dedi.

Ağustos 2024 Sosyal Yardım Tarihleri

Yaşlı ve geneli aylıklarının 6 Ağustos tarihinde verilmesinin ardından, farklı destek ödemelerinin hangi tarihlerde verileceği merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile destek paketi ödemelerinin süresinin uzatılacağını duyurmasının ardından önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Ağustos civarında 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin verilmesi bekleniyor. 9077 TL’ye çıkan evde bakım maaşının 15 Ağustos’ta, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de 20 Ağustos’ta iletileceği düşünülüyor. Ödemelerin yapılması halinde de bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunu bilgilendirecek. Farklı sosyal yardım programları hayata geçirilmesi ve dezavantajlı gruptaki bireylere ödemeler yapılması halinde de açıklamalar yapılacak

Exit mobile version