Aile Bakanlığı 9.077 TL İletecek! Bu Hafta Hesabınıza Bakın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz hafta yaşlı ve engelli aylıklarını, aile destek paketi ödemelerini hesaplara aktardı. Temmuz ayında yüzde 19,31 oranında zamlanan yaşlı ve engelli aylıklarının, 2024 yılı sonuna kadar uzatılan aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ödemelerle ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, evde bakım maaşının ne zaman […]

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz hafta yaşlı ve engelli aylıklarını, aile destek paketi ödemelerini hesaplara aktardı. Temmuz ayında yüzde 19,31 oranında zamlanan yaşlı ve engelli aylıklarının, 2024 yılı sonuna kadar uzatılan aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ödemelerle ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, evde bakım maaşının ne zaman hesaplara aktarılacağı ve ne kadar ödeme yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylarda ilettiği destek ödemeleri baz alınarak ağustos ayı evde bakım maaşı için tahminler yürütülüyor. 

Evde Bakım Maaşı 2024 Ağustos

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ağustos ayında evde bakım maaşı ödemelerini ne zaman sağlayacağına ilişkin açıklama yapılmasa da ağustos ayı ödemeleri için tahminler yürütülüyor. Önceki hafta itibariyle yaşlı ve engelli aylıklarının, aile destek paketi ödemelerinin iletilmesinin ardından evde bakım maaşı merak konusu oldu. Evde bakım maaşı genellikle ay ortasında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarını aktarılıyor. Bu durumda, ağustos ayında da benzer bir süreç işleyebilir. 15 Ağustos civarında evde bakım maaşı ödemelerinin sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. 

Evde Bakım Yardımı 2024 Tutarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 15 Ağustos dolaylarında evde bakım yardımı ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarması beklenirken, söz konusu desteklerin ne zaman sağlanacağının yanı sıra farklı destekler merak edilen konular arasında yer alıyor. Temmuz ayında ocak ayında olduğu gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine zam yaptı. Bu çerçevede, gerçekleşen artış neticesinde evde bakım maaşı 9077 TL seviyesine yükseldi. Ağustos ayı itibariyle zamlı evde bakım maaş ödemeleri başlayacak. Evde bakım maaşının zamlı olarak sağlanması beklenirken, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de 20 Ağustos aylarında zamlı olarak ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletilmesi bekleniyor. Farklı sosyal yardımlar sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Exit mobile version