Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aile Bakanlığı İmzaladı! Ücretsiz Seyahat Kolaylaştırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları arasında şehit yakınları ve gazilerin ulaşım kolaylığı için işbirliği imzalandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren düzenlemelere ilişkin bilgilendirmede bulunmaya devam ediyor. Bu durumda, önceki haftalarda evde bakım maaşının, yaşlı ve engelli aylıklarının zamlı olarak iletilmesi, 2024 yılı sonuna kadar uzatılan aile destek paketi ödemelerinin dar gelirli vatandaşların hesaplarına aktarılması sonrasında yeni hayata geçecek olan destek ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları arasında şehit yakınları ve gazilerin seyahat kolaylığı için işbirliği sağlanmasının ardından detaylara ilişkin bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirme metni yayınladı. 

Ücretsiz Seyahat Düzenlemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları için yeni bir adım attı. Söz konusu düzenlemeyle birlikte ücretsiz ulaşım kullanımının daha da kolaylaşması amaçlanıyor. Bakanlık ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol neticesinde ücretsiz seyahat hakkı olan şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları artık daha hızlı ve pratik bir şekilde bilet alabilecekler. Düzenlemenin detaylarına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla istihdamdan ulaşıma, sağlıktan eğitime birçok alanda destek sunuluyor. Bakanlığın Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğünce şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına demiryolları ve denizyollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirket, birlik, müessese ve işletmelere veya yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmaları için ücretsiz seyahat kartları veriliyor. Hak sahipleri bu kapsamda TCDD Taşımacılık A.Ş’ye ait yolcu trenlerinde de ücretsiz seyahat edebiliyor’’ denildi.

Aile Bakanlığı 2024 Ağustos Yardımları

Şehit yakınları ve gazilerin seyahat kolaylığına ilişkin bakanlık bilgilendirmede bulunurken, ağustos ayının ortalarında sosyal yardımlara dair de araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, bugün ya da birkaç gün içerisinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ortalama 6360 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesini yurt çapındaki vatandaşlara iletmesi bekleniyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin zamlı olarak sağlanması halinde de bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile açıklamalarda bulunacak.