AK Parti En Düşük Emekli Maaşı Düzenlemesi İçin Tarih Verdi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun haziran ayı enflasyon verileri sonrasında emekliler için yapılan artış yetersiz bulundu. Bu artış sonrasında kök maaşa takılan emekliler için yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Bu kapsamda en düşük emekli maaşı için artışa gidilecek. Farklı formüllerin yer aldığı masada düzenlemeler için ilk kez tarih paylaşıldı. Maaş Oranı Yüzde 24,73’te Kaldı TÜİK verileri sonucunda […]

En Düşük Emekli Maaşı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun haziran ayı enflasyon verileri sonrasında emekliler için yapılan artış yetersiz bulundu. Bu artış sonrasında kök maaşa takılan emekliler için yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Bu kapsamda en düşük emekli maaşı için artışa gidilecek. Farklı formüllerin yer aldığı masada düzenlemeler için ilk kez tarih paylaşıldı.

Maaş Oranı Yüzde 24,73’te Kaldı

TÜİK verileri sonucunda SSK ve BAĞ-KUR için maaş zammı yüzde 24,73 oldu. Memur emeklileri için ise bu rakam yüzde 19,31 olarak kaydedildi. 1.8 milyon emeklinin zamma rağmen 10 bin TL altında kalması ise düzenleme yapılmasını zorunlu kıldı. Konuyla ilgili bugün açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler ise ilk kez tarih verdi. Başkanvekili Güler açıklamasında önümüzdeki hafta başında konuyla ilgili detaylı bilgilendirmenin yapılacağını söyledi.

En Düşük Emekli Maaşı Hesaplamaları Yapılıyor

Emeklileri Neler Bekliyor? Ne Kadar Artış Olacak?

Kulis bilgilerine göre Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu konuyla ilgili kabinede özel bir sunum yaptı. 3 alternatif üzerinde çalışan hükümet, 3 farklı rakamdan birisini tercih edecek. Bunlara göre en düşük emekli maaşı 11 bin 500, 12 bin TL ya da 12 bin 500 TL olacak.

Exit mobile version