Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti’de Değişim 2025’e Kaldı

31 Mart 2024 Yerel

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) karşı güç kaybeden AK Parti, ikinci parti konumuna geçti. Bursa ve Balıkesir gibi pek çok önemli ili kaybeden AK Parti’ye kendi tabanından ciddi bir tepki gelmişti. Yaşanan bu durum sonrasında AK Parti’de değişim tartışmaları başladı. Değişim tartışmalarında 2024 yılı itibariyle harekete geçilmek istense de son toplantıdan böyle bir karar çıkmadı. Hemen değişim yerine 2025 kongresine süreç sarkıtıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Takvime İkna Edildi

Konuyla ilgili gündeme gelen bilgilerde 2025 konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikna edildiği ifade edildi. Takvimin 2025’e sarkması ise bazı partilerde ise huzursuzluk yarattı. Kızılcahamam kampında da görüşülen bu durum geçtiğimiz gün yapılan son toplantı ile kararlaştırıldı. Partililer, 2025’e sarkıtılmaması, değişim gerektiği için hemen değişime gidilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti ve Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
AK Parti’de Değişim 2025’e Kaldı
AK Parti logosu önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
AK Parti’de Değişim 2025’e Kaldı

Beklenilmesi halinde istenen değişimin yapılamayacağı ifade edilirken 2025’teki kongreye ertelenecek bir değişin partiye yarar sağlamayacağı öne sürüldü. Bazı partililer ise 2024’te yapılan değişimin çözüm olmayacağı, yeni bir kongre yerine 2025 ile seçimlere yönelik değişimi savundu.

AK Parti’de Kongre Ne Zaman Başlıyor?

Kabul edilen takvime göre 2024 sonbahar dönemlerinde ilçelerde kongrelere gidilecek. 2025 mayıs ayında ise büyük kongre süreci başlatılacak.