Ankara ve İstanbul’daki Berberlerin Kapalı Olacağı Günler Açıklandı

Ticaret Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi ile berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü ortak bir şekilde kapalı olacak. İstanbul ve Ankara için beklenen açıklama yapıldı. Açıklamada berberlerin hangi günlerde kapalı olacağı belirtilirken düzenleme bazı işletmeler tarafından tepkiyle karşılandı. Genel olarak ise düzenleme sektörde kabul gördü. Ankara ve İstanbul’daki Berberler Pazar Günleri Kapatacak Yapılan açıklamaya göre […]

Ankara ve İstanbul'daki Berberlerin Kapalı Olacağı Günler Açıklandı

Ticaret Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi ile berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü ortak bir şekilde kapalı olacak. İstanbul ve Ankara için beklenen açıklama yapıldı. Açıklamada berberlerin hangi günlerde kapalı olacağı belirtilirken düzenleme bazı işletmeler tarafından tepkiyle karşılandı. Genel olarak ise düzenleme sektörde kabul gördü.

Ankara ve İstanbul’daki Berberler Pazar Günleri Kapatacak

Yapılan açıklamaya göre Ankara ve İstanbul’daki berberler pazar günleri kapalı olacak. Önceden farklı günlerde ve kendi istekleri doğrultusunda hizmet veren berberler bundan sonraki süreçte pazar günü dükkanlarını açamayacak. Pazar günü dışında da işletmelerini kapalı tutabilecek berberler, pazar günü açması halinde ceza ile karşı karşıya kalacak. 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren uygulama kapsamında İstanbul ve Ankara’daki berberler 7 Temmuz Pazar günü kapalı olacak. İlk tatil günü ile başlayacak düzenlemenin sektörde nasıl bir etki yaratacağı da merak ediliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz karar kapsamında bu Pazar itibariyle İstanbul’daki tüm berberlerin kapalı olacağını söyledi. Berberlere yönelik yapılan anket sonucunda tüm berberlerin yüzde 93’ünün pazar günü tatilinde karar kıldığını ifade eden Akyüz, ortak bir karar alınması ve pazar günlerinde tüm berberlerin kapalı kalmasının berberler için önemli olduğunu söyledi. Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara ise Ankara’da bu durumun olumlu karşılandığını ve haksız rekabetin önüne geçilebileceğini ifade etti.

Exit mobile version