Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anne Babalar 7761 TL Para Alabilecek! Aile Bakanlığı Ödeyecek

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ağustos ayında da sosyal ve ekonomik destek ödemesini hesaplara aktarması beklenirken, önceki hafta aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının iletilmesinin ardından bu hafta da evde bakım maaşının sağlanması bekleniyor. Söz konusu desteklere ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, sosyal ve ekonomik destek ödemesi için de önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. Dar gelirli hanelerde bulunan çocukların eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini azaltabilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ne zaman sağlanacağına ilişkin çeşitli tahminler yürütülürken, güncel tutarlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. 

SED 2024 Ağustos Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düşük gelirli hanelerde bulunan çocukların eğitim hayatına katkı sağlayabilmek için ağustos ayında sosyal ve ekonomik destek ödemesini iletecek. SED yardımının tarihine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de önceki aylardaki sosyal yardımlar dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. Bu durumda, 20 Ağustos civarında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Ağustos ayının ortasından sonra ortalama 6360 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hesaplara aktarılması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. 

SED Yardımı Tutarı 2024

20 Ağustos dolaylarında ortalama 6360 TL tutarındaki sosyal ekonomik destek ödemesinin ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılması beklenirken, söz konusu destek ödemesinin ne zaman verileceğinin yanı sıra güncel tutarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine zam yapmıştı. Gerçekleşen artış neticesinde yükseköğretimde okuyan çocuk için sosyal ve ekonomik destek ödemesi 7761 TL seviyesine yükseldi. Bu durumda, 20 Ağustos civarında dar gelirli hanelerde bulunan ve yükseköğretimde okuyan çocuk için 7761 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesi ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılabilir.