Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anne Babalara Devlet Yardımı Geldi! Okula Giden Çocuğunuz Varsa Müjde

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim döneminde sağlanacak olan ulaşım desteği ile ilgili bilgi verdi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan ve farklı kademede eğitim hayatına devam eden öğrencilere destek olabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı sosyal yardım programları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede, sosyal yardım programlarının ayrıntılarına ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ederken, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde 1250 TL’ye ulaşan ulaşım desteğinin detaylarına ilişkin Bakan Mahinur Özdemir Göktaş bilgilendirmede bulundu. Dar gelirli hanelerde bulunan öğrenciler için üst limiti 2250 TL olan ulaşım desteğinin sağlanacağının duyurulmasının ardından ayrıntılar merak konusu olurken, bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuru ile bilgi verildi. 

Ulaşım Yardımı Başvurusu 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanabilmesi için ulaşım desteği projesi hayata geçirildi. 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de düşük gelirli hanelerde bulunan öğrenciler için ulaşım desteği ödemesi sağlanacak. Üst limitinin tek yön için 1250 TL olarak belirlendiği ulaşım desteği için bugüne kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na 60.8 milyon TL kaynak aktarımı gerçekleştirildi. Söz konusu kaynak aktarımının yapılmasını ardından başvurular merak konusu oldu. Ulaşım desteğinin 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de verileceğinin duyurulmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metnine göre öğrenci ya da öğrencinin ailesi tarafından ikametgah adresinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurular yapılabilecek. Uygun görülen kişiler de ulaşım desteği ödemesinden yararlanmaya hak kazanacak. 

Aile Bakanlığı 2024 Eylül Yardımları

Üst limitinin 1250 TL olduğu ulaşım desteğine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bilgilendirmede bulunurken, ağustos ayının son gününde eylül ayı yardımları da merak edilen konular arasında yer alıyor. 10-20 Eylül tarihleri arasında yaşlı ve engelli aylıklarının, aile destek paketi ödemelerinin, evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanacağı tahmin ediliyor.