Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari Ücret Zamlanacak! Masadaki Oran O Tutarı İşaret Ediyor

Asgari ücret zammı için iki farklı oran ön planda çıkarken, asgari ücretli çalışanlar da ağustos ayının ortalarında güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. 

Asgari ücret zammı için

Özel sektörde çalışan milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı asgari ücret zammı ile ilgili resmi makamlardan gelecek açıklamalara çevrildi. Geçtiğimiz ay haziran ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından duyurulmasının ardından emekli ve memur maaşlarında artışa gidilmiş ancak yıl ortasında asgari ücrete zam yapılmayacağı belirtilmişti. Bu kapsamda, asgari ücretin hangi tarihte zamlanacağı ve gerçekleşecek olan artış neticesinde 2025 yılı boyunca milyonlarca çalışanın kaç TL maaş alacağı merak edilirken, güncel enflasyon verileri ve beklentileri üzerinden asgari ücret zammı için hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor. 

Asgari Ücret Ne Zaman Zamlanacak?

Asgari ücret zammının tarihine ilişkin henüz bir açıklama gelmese de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz haftalarda toplantıların aralık ayında gerçekleşeceğini belirtmişti. Bu durumda, aralık ayı boyunca yapılacak olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında işçi ve işveren temsilcilerinin bir araya gelmesi sonrasında 2025 yıl öncesinde milyonlarca çalışanın çalışan alacağı maaşın belirlenmesi bekleniyor. Asgari ücretli çalışanlar da aralık ayında yapılacak olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarından çıkacak neticeyi yakından takip edecekler. 

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücret zammının aralık ayındaki toplantılar neticesinde belli olması beklenirken, asgari ücret zammı için iki farklı oran öne çıkmaya başladı. Yıl sonunda enflasyonun yüzde 40 civarında olacağına dair tahminler ağırlık kazanırken, asgari ücretin yüzde 30 ile 40 aralığında artacağına dair tahminler bulunuyor. Bu durumda, 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaş 22.000 TL ile 24.000 TL aralığında bulunabilir. Asgari ücretin 22.000 TL ile 24.000 TL aralığında yer alması durumunda 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışan da bu tutarı alacak. 2024 yılında olduğu gibi 2025 yılında da asgari ücrete ara zam yapılması bekleniyor. Bu çerçevede, aralık ayında yapılacak olan toplantılar neticesinde belirlenecek olan tutarı 2025 yılı boyunca milyonlarca çalışan alacak.