Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari Ücret Zammı İçin Konuşulan Formül! Maaşlar Tamı Tamına…

Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren temsilcilerinin bir araya gelmesinin ardından 2025 yılı boyunca ödenecek olan asgari ücret belli olacak. 

Aralık ayında asgari ücret

Özel sektörde çalışan milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü kulağı asgari ücret zammı ile ilgili resmi makamlardan gelecek açıklamalara çevrildi. Enflasyonla mücadele çerçevesinde asgari ücretin hangi oranda artacağına dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon verileri ve beklentileri üzerinden çeşitli zam iddiaları gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Türkiye İstatistik Kurumu her ay bir önceki ayın enflasyon rakamlarına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, enflasyon verileri ve beklentileri üzerinden 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanlara ödenecek olan maaşlara dair hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor. 

Asgari Ücret 2024 Aralık Zammı

Asgari ücrete aralık ayında zam yapılacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz süreçte duyurmuştu. Bu kapsamda, yıl ortasında artışa gidilmemesinin ardından aralık ayında işçi ve işveren temsilcilerinin asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelmesinin ardından 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağım maaş belirlenecek. Asgari ücret zammı için henüz oran telaffuz edilmese de asgari ücretin yüzde 30 ile 40 aralığında artacağına dair tahminler ağırlık kazanıyor. Bu durumda, 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışana ödenecek olan maaşlar 22.000 TL ile 24.000 TL aralığında bulunabilir. Asgari ücret tespit komisyonu toplantıları neticesinde asgari ücret zammının netlik kazanacak olması nedeniyle 2024 yılının son haftalarında gerçekleşecek olan toplantılarından çıkacak neticeler çalışanlar tarafından takip edilecek. 

Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek Mi?

Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için görüşmelerin aralık ayında gerçekleşeceği düşünülürken, asgari ücrete 2025 yılında ara zam yapılıp yapılmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. 2024 yılının temmuz ayında asgari ücrete aa zam yapılmazken, 2025 yılında asgari ücrette ara zam beklentisi bulunmuyor. Bu durumda, asgari ücret tespit komisyonu toplantıları neticesinde belirlenecek olan ücret 2025 yılı boyunca milyonlarca çalışana verilecek.