ATM’lerde Yeni İşlem Kartları Yutabilir

Türkiye’de son dönemlerde ATM’ler üzerinden yapılan dolandırıcılık işlemlerine karşı yeni bir hamle geldi. ATM’lere eklenen yeni işlem menüsü ile dolandırıcılık yapan kişilere karşı kart yutma özelliği getirildi. Yeni işlem menüsünde kullanıcıların hesap bilgilerini güncelleme bölümünden bilgilerini güncellemesi istenecek. Bu bilgileri doğru bir şekilde girmeyenler şüpheli listesine alınacak ve kartları otomatik olarak yutulacak. Kartlar kişilere teslim […]

ATM’lerde Yeni İşlem Kartları Yutabilir

Türkiye’de son dönemlerde ATM’ler üzerinden yapılan dolandırıcılık işlemlerine karşı yeni bir hamle geldi. ATM’lere eklenen yeni işlem menüsü ile dolandırıcılık yapan kişilere karşı kart yutma özelliği getirildi. Yeni işlem menüsünde kullanıcıların hesap bilgilerini güncelleme bölümünden bilgilerini güncellemesi istenecek. Bu bilgileri doğru bir şekilde girmeyenler şüpheli listesine alınacak ve kartları otomatik olarak yutulacak. Kartlar kişilere teslim edilmeyecek.

Şüpheli İşlemler Tespit Edilecek

Kart yutma özelliğinin yanı sıra bankamatikler üzerinden yapılan işlemler daha yakından takip edilecek. Şüpheli bir işlem tespit edilmesi halinde ya da olası bir şüphe durumunda kart yutma işlemi gerçekleştirilecek. Bu durum çalıntı kart gibi durumlarda da kişilerin mağdur olmasını engelleyecek.

Türkiye’de başlayacak yeni dönem, son dönemlerde artan dolandırıcılık önlemlerine karşı da bir engel getirebilir. Düzenlemeler hakkında genel bir kamu bilgilendirmesi yapılması bekleniyor.

Exit mobile version