B Sınıf Ehliyet Sahiplere 125CC Müjdesi

Karayolları Trafik Kanunu’nda B sınıfı ehliyetler için değişikliğe gidildi. Değişiklik kapsamında 125 CC’ye kadar olan motosikletler için ayrı bir ehliyet gereksinimi ortadan kaldırıldı. Yapılan açıklamalarda ayrı bir sınava giriş, yeni ehliyet alma ve ek masraflar yapılmasına gerek kalmadan sürücülerin şartları sağlaması halinde B sınıfı ehliyet ile 125 CC’ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekleri ifade edildi. Peki […]

B Sınıf Ehliyet Sahiplere 125CC Müjdesi

Karayolları Trafik Kanunu’nda B sınıfı ehliyetler için değişikliğe gidildi. Değişiklik kapsamında 125 CC’ye kadar olan motosikletler için ayrı bir ehliyet gereksinimi ortadan kaldırıldı. Yapılan açıklamalarda ayrı bir sınava giriş, yeni ehliyet alma ve ek masraflar yapılmasına gerek kalmadan sürücülerin şartları sağlaması halinde B sınıfı ehliyet ile 125 CC’ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekleri ifade edildi. Peki B sınıfı ehliyet sahipleri için hangi şartlar getirildi? 125 CC altı motosikletleri kullanma kriterleri neler?

Bu Şartları Sağlayanlar 125 CC’ye Kadar Motosikletlerden Muaf

Şartların değiştirilmesiyle 125 CC’ye kadar motosikletlerin kullanılması kolaylaştırıldı. Bu kapsamda aşağıdaki şartları sağlayan sürücüler, B sınıfı ile motosiklet kullanabilecek.

Bu şartları sağlayanlar 125 CC’ye kadar motosiklet kullanma hakkına sahip olacak. Sadece direksiyon sınavına girecek olan sürücüler bu sınavı geçerek ehliyetleri ile motosiklet kullanmaya başlayacak.

Exit mobile version