Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayram İkramiyesi ve En Düşük Emekli Maaşı Arttı!

CHP Genel Başkanı Özgür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatı ile Adana’da önemli bir gelişme yaşandı. Adana’ya bağlı Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Kurban Bayramı öncesinde hem bayram ikramiyesinde hem de en düşük emekli maaşlarında artış yapıldığı ifade edildi. Bu açıklamalar Ceyhan’da büyük heyecan yaratırken uygulamanın CHP’nin diğer il ve ilçelerinde geçerli olup olmayacağı bilinmiyor. Ancak kamuda büyük bir beklenti ortaya çıkmış durumda.

Bayram İkramiyesine 2.000 TL Zam!

Başkan Aydar’ın açıklamalarına göre 5 bin TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri 7 bin TL’ye çıkarıldı. Ödemelerin belediye tarafından karşılanacağı açıklandı. Emekli maaşlarında ise 7 bin TL’lik artışa gidildi. 10 bin TL olan en düşük emekli maaşları da 17 bin TL olarak asgari ücret ile eşitlendi.

Bir masa üstünde sıralanan 100 TL ve 50 TL banknotlar.
Bayram İkramiyesi ve En Düşük Emekli Maaşı Arttı!

Ceyhan’da En Düşük Emekli Maaşı 17 Bin TL Oldu

31 Mart Seçimleri öncesinde bu konuda sözler verdiklerini söyleyen Başkan Aydar konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Aydar “31 Mart öncesinde Ceyhan’da emeklilerin yanındayız demiştik. 5 Bin TL olan bayram ikramiyemizi genel başkanımızın talimatı üzerine 7 bin TL’ye çıkardık. Yani en düşük emekli maaşı olarak 10 bin TL alan tüm ihtiyaç sahibi emeklilerimizin kazancını bu ay asgari ücrete tamamlayarak yanında olduk. Tüm emeklilerimize huzurlu ve mutlu bayramlar diliyorum” dedi.

Alınan kararların 5 yıl boyunca geçerli olacağını ifade eden belediye başkanı, sosyal demokrat belediyecilik kapsamında bu konudan taviz verilmeyeceğini söyledi. İlçe genelinde 2 bin 750 emekli vatandaşın olduğu öğrenildi.