Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beetlejuice Beetlejuice’de Charles Deetz Neden Öldü? Yazar Gough Açıkladı

Beetlejuice’un devam filmi Beetlejuice Beetlejuice yazarı Alfred Gough, Charles Deetz’i öldürme kararını açıkladı.

Beetlejuice'un devam filmi Beetlejuice

Tim Burton’ın 1988 tarihli karanlık fantezisinin uzun zamandır beklenen devam filmi Charles’ın ölümüyle başlıyor ve karısı Delia (Catherine O’Hara), kızı Lydia (Winona Ryder) ve torunu Astrid’in (Jenna Ortega) onun cenazesi için Winter River’a dönmelerine yol açıyor.

Entertainment Weekly ile hikayeyi tartışan Gough, Deetz kadınlarının üç kuşağını bir araya getirmek için “Charles’ın ölümünün itici güç olduğunu” açıkladı.

Alfred Gough’un Açıklaması Şu Şekilde:

“Çünkü, bildiğiniz gibi, bu tür aile krizi anları yaşadığınızda, sanırım herkes bir ailenin daha da güçleneceğine inanmak ister. Aile güçlenmez. Ailenizdeki çatlaklar bir şekilde büyür.

Dolayısıyla, bu üç kuşak kadının bu çok yoğun durumda tek bir çatı altında olması ve bununla nasıl başa çıktıkları ve bununla birlikte gelen güçler fikriydi.”

İlk filmde Charles’ı canlandıran Jeffrey Jones’un devam filminde yer almayacağı daha önce doğrulanmıştı.

Jones 2002 yılında çocuk pornografisi bulundurduğu ve 14 yaşındaki bir çocuğu çıplak poz vermesi için kiraladığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

Jones reşit olmayan bir kişiye cinsel tacizde bulunma suçlamasını kabul etmemiş ve beş yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırılmış, ayrıca cinsel suçlular siciline kaydedilmesi şartı getirilmiştir. Bulundurma suçlaması ise düşürüldü.

Jones’un devam filminde yer almamasına rağmen, karakteri Charles’ın uçağının okyanusa nasıl düştüğünü ve bir köpekbalığı tarafından nasıl yendiğini gösteren stop-motion bir sekans sırasında animasyon bir kukla şeklinde görünmeye devam ediyor.

Gough, “Charles’ın o animasyon parçasındaki ölüm şekli Tim’in ölüm kabusudur. Kelimenin tam anlamıyla bunu dile getirdi: ‘Kabusum şu: Bir uçak kazası geçiriyorum, uçak kazasından sağ kurtuluyorum, neredeyse boğuluyorum ve sonra bir köpekbalığı beni yiyor’. Biz de ‘Bu dahice’ dedik. Demek böyle ölecek.” diye açıkladı.

Karakter ayrıca film boyunca Neitherworld’de ortaya çıkan ve Delia’nın daha sonra Charles olarak tanımladığı isimsiz, başsız bir hayalet olarak da görünür.

Beetlejuice Beetlejuice şimdi sinemalarda.